Vil legge ned oppkjøringen på Kongsberg

LEGGES NED: Et konsulentfirma foreslår å legge ned trafikkstasjonen til Statens vegvesen på Kongsberg. – Ikke aktuelt, raser ordfører i Kongsberg, Kari Anne Sand.

LEGGES NED: Et konsulentfirma foreslår å legge ned trafikkstasjonen til Statens vegvesen på Kongsberg. – Ikke aktuelt, raser ordfører i Kongsberg, Kari Anne Sand. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

VG skriver at Kongsberg er en av flere trafikkstasjoner hvor Statens vegvesen ønsker å fjerne tilbudet om å ta førerkort på personbil.

DEL

I dag finnes det 75 trafikkstasjoner hvor du kan ta førerprøven for vanlig personbil, men dette foreslås krympet til 57 innen utgangen av 2024, basert på et forslag fra Statens vegvesen.

Det skriver avisa VG i denne saken

Blant stedene som nevnes, er Kongsberg.

LES OGSÅ: Kongsberg trafikkstasjon kan bli nedlagt

– Mye skjer på nett

– Folks bruk av trafikkstasjoner har endret seg markant de siste årene. I tillegg har vi etablert selvbetjeningsløsninger på nettet. Mye av det du tidligere måtte til trafikkstasjonen for å fikse kan du nå gjøre på nettet i egen stue, sier Kjell Bjørn Vinje, pressesjef hos Statens vegvesen, til VG.

Han nevner blant annet bestilling av nytt førerkort, time til oppkjøring, melde tapt førerkort, omregistrering og personlige bilskilt.

Rapporten i sin helhet kan du finne her.

Det er nå åpnet for høring, og veidirektør Terje Moe Gustavsen skal sende sitt endelige forslag til samferdselsminister Jon Georg Dale, innen 10. mai.

Vil ta det opp

I en mail til Laagendalsposten, skriver Masud Gharahkhani, stortingsrepresentant i Buskerud, dette: 

– Jeg kommer til å følge opp denne saken rett over påske med å stille spørsmål til samferdselsministeren. Regjeringen må ansvarliggjøres. Her må vi kjempe mot nedleggelse og pulverisering av Kongsberg trafikkstasjon. 

– For høyreregjeringen er svaret på alt sentralisering og effektivisering. Det er viktig for Kongsberg-samfunnet og innbyggerne at tjenestene er nær folket.

– Høyreregjeringen kan heler ikke svare med at dette handler om byråkrati. Realiteten er at det siden 2013 har blitt 4.000 flere statlige arbeidsplasser i Oslo. Så dette handler også en kamp om arbeidsplasser i distriktene og utenfor Oslo. 

– Distriktene ser konsekvensene av høyreregjeringen politireform og stadig trusler om nye nedleggelser av tilbud til innbyggerne. Dette må bekjempes!

NEI TIL NEDLEGGELSE: Regjeringen må ansvarliggjøres. Her må vi kjempe mot nedleggelse og pulverisering av Kongsberg trafikkstasjon, sier Masud Gharahkhani, stortingsrepresentant i Buskerud.

NEI TIL NEDLEGGELSE: Regjeringen må ansvarliggjøres. Her må vi kjempe mot nedleggelse og pulverisering av Kongsberg trafikkstasjon, sier Masud Gharahkhani, stortingsrepresentant i Buskerud.

Uaktuelt

– Det er helt uaktuelt og fullstendig uakseptabelt å legge ned trafikkstasjonen på Kongsberg. Skal det gjøres endringer nå, får heller andre folk reise til Kongsberg. Kongsbergfolket reiser nok, sier ordfører, Kari Anne Sand.

Det kommer ikke som noe sjokk på ordføreren at stasjonen nå foreslås nedlagt. Regjeringen har tidligere forsøkt å legge ned Kongsberg passkontor, politistasjonen og HELFO. Kongsberg trafikkstasjon har også tidligere vært forsøkt flyttet til Drammen.

LES OGSÅ:

Artikkeltags