Har ansatt ny leder i Kongsberg-regionen

Annette Finnerud er ansatt som daglig leder i Kongsberg-regionen fra 1. februar. Hun er i dag byutviklingssjef i Porsgrunn kommune.

Annette Finnerud er ansatt som daglig leder i Kongsberg-regionen fra 1. februar. Hun er i dag byutviklingssjef i Porsgrunn kommune.

Artikkelen er over 2 år gammel

Annette Finnerud returnerer for å jobbe i Kongsberg.

DEL

Kongsberg kommune kom med følgende melding fredag formiddag:

Annette Finnerud er tilsatt som ny daglig leder i Kongsbergregionen.

Finnerud (43), som opprinnelig er fra Passebekk, er for tiden byutviklingssjef i Porsgrunn kommune, og var tidligere seksjonssjef for plan, bygg og landbruksavdelingen i Kongsberg og også en tid fungerende kommunalsjef for tekniske tjenester i Kongsberg.

Les også: Jafs får en ekstra uke

Sju ulike kommuner

Finnerud sier hun gleder seg. Når hun starter i jobben, har hun vært utenfor Kongsberg i to et halvt år. I hvert fall jobbmessig, men hun har hele tiden bodd i byen. Mens det tar én time og tjue minutter å kjøre en vei, kan hun sykle til den nye stillingen i Kongsberg.

Kongsbergregionen består av kommunene Kongsberg, Flesberg, Rollag, Nore og Uvdal, Notodden, Hjartdal og Tinn. Tanken er å gjøre ting felles der det er mulig, å dele kompetanse og utstyr, som for eksempel på IKT-siden. Og det er selvsagt viktig å vise seg fram som region.

- Først og fremst må jeg bli kjent med organisasjonen. Det blir en viktig oppgave framover å følge med på rammeendringene med nye Viken og Vestfold/Telemark-sammenslåingen. Jeg har inntrykk av at tidligere leder Håvard Fossbakken gjorde en veldig god jobb, så jeg får prøve å fortsette i det sporet, sier Finnerud.

Les også: Robin (18) solgte båten i sommer – nå ligger den her: – Blir nesten litt forbanna

Mange gode søkere

Rådmann Wenche Grinderud som deltok i ansettelsessprosessen sier at det var mange godt kvalifiserte søkere og at dette var et valg fra øverste hylle av et samstemt tilsetningsutvalg.

- Annette har god og relevant erfaring med samfunnsutvikling fra både Kongsberg og Porsgrunn kommuner og jeg er meget fornøyd med at hun takket ja til jobben. At hun er meget godt kjent i regionen er selvsagt også en fordel avslutter Grinderud.

Les også: – Plass til flere unger

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken