Hasjrøyking kostet mannen lappen og 23.000 i bot

Artikkelen er over 2 år gammel

To dager på rad ble Kongsberg-mannen tatt med hasj. Nå må han betale en bot på 23.000 kroner, og klare seg en stund uten lappen.

DEL

En Kongsberg-mann er dømt til 21 dagers betinget fengsel og bot for kjøp, bruk og oppbevaring av hasj, samt kjøring i hasjrus.

LES OGSÅ: Skal ha vridd hode av and – anmeldt av dyrebeskyttelsen

Tatt to dager på rad

En lørdag i januar banket politiet på døra til en kongsbergmann i 30-årene. De hadde fått tips om at han røyket hasj. Mannen slapp politiet inn, og ga dem det han hadde av hasj i leiligheten, rundt tre gram.

Dagen etter ble den samme mannen stoppet av politiet på en promillekontroll i Notodden. Politimennene kjente han igjen fra gårsdagens besøk, og det ble derfor besluttet å ta en blodprøve.

Mannen hadde på seg tre gram hasj også denne dagen, som han ga til politiet.

Blodprøven viste at mannen hadde THC i blodet (virkestoffet i hasj), tilsvarende en promille på over 0,5.

LES OGSÅ: Banket opp etter at han tok bilder

Forslag til bot: 83.428 kroner

Mannen har tilstått forholdene og saken ble avgjort ved en tilståelsesdom.

Påtalemyndigheten foreslo en straff på 21 dagers betinget fengsel og en bot på 83.428 kroner. Mannen syntes forslaget til bot var veldig høyt.

Størrelsen på boten var beregnet ut fra ligningen i 2015 da mannen hadde fast jobb. Nå er han arbeidsledig og mottar kun dagpenger fra Nav.

Kongsberg og Eiker tingrett kom derfor fram til at en passende straff er 21 dagers betinget fengsel, som er i tråd med påtalemyndighetens forslag. Boten ble satt til 23.000 kroner.

I tillegg mister han lappen for 12 måneder, og for å få tilbake lappen må han avlegge ny førerprøve.

LES OGSÅ:

Artikkeltags