Håper på mange engasjerte tilhørere

Kongsbergdebatten: I kveld blir det en ny runde med debatt. Temaet denne gangen er Teknologibyen Kongsberg. Bildet er tatt fra en tidligere debatt.

Kongsbergdebatten: I kveld blir det en ny runde med debatt. Temaet denne gangen er Teknologibyen Kongsberg. Bildet er tatt fra en tidligere debatt. Foto:

I kveld blir det debatt på Krona.

DEL

Torsdag kveld blir det debatt på Krona, når Kongsberg bibliotek og Laagendalsposten inviterer til Kongsbergdebatten. Tema for kvelden er «Teknologibyen Kongsberg – hva legger vi i kommunens nye visjon?».

Målet er å skape innhold i begrepet «teknologiby».

LES OGSÅ: Rødt med nytt lag

Påvirke folks hverdag

Det er redaktør i Lp, Jørn Steinmoen, som er debattleder. Han håper at mange engasjerte folk dukker opp i Sølvsalen i kveld:

– Dette handler om utviklingen av Kongsberg, og hva som skjer her de neste åra. Dette vil påvirke folks hverdag. Folk vil også få stille spørsmål og få svar på det de lurer på.

LES OGSÅ: – Redd for hva som kan skje med det verneverdige lysthuset

– Hvorfor kjører den gule bussen rundt?

I panelet sitter Lars Ole Bjørnsrud, kommunikasjonsdirektør for TechnipFMC, Vilde Håvardsrud (MDG), Kai Gustavsen fra jazzfestivalen og Håvard Fossbakken, omdømmesjef i Kongsberg.

Steinmoen tror de har fått satt sammen et godt panel, som tar med seg ulike perspektiver inn i debatten.

– Dette med teknologibyen og visjonen kan virke litt tung. Hva betyr det å være teknologiby? Hvordan påvirker dette menneskene som bor her? Hvorfor kjører den gule bussen rundt om i byen? Hvordan skal vi få folk til å flytte tilbake, sier Steinmoen.

Debatten skulle egentlig streames på Lps nettsider, men på grunn av tekniske problemer utgår dessverre dette. Debatten legges ut i sin helhet i løpet av fredag formiddag.

Artikkeltags