Birgitte vant musikkpris

Fikk pris: Birgitte Frihagen Tveiten ble tildelt Jonas B. Gundersens musikkpris for 2019.

Fikk pris: Birgitte Frihagen Tveiten ble tildelt Jonas B. Gundersens musikkpris for 2019. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Birgitte Frihagen Tveiten ble tildelt Jonas B. Gundersens musikkpris for 2019.

DEL

Prisvinneren er 18 år, sanger, og går nå siste året på Musikklinja og Kulturskolen. Utdelingen fant sted under Ode til Gloger i Kongsberg lørdag ettermiddag, basert på en jurys vurdering – hvor blant annet kultursjef Heidi Hesselberg Løken var med. 

Noe av begrunnelsen er:

Birgitte er et stort sangtalent, som har spesielt fokus på rytmisk sang og en forkjærlighet for jazz. Hun er et sjeldent sangteknisk talent, med en meget bra musikalsk timing og en naturlig evne til improvisasjon. Hun er også allsidig og har erfaring fra mange genre.

Birgitte fikk Gundersen-prisen. Her sammen med Heidi Hesselberg Løken (i midten) og Eva Tovsrud Knudsen.

Birgitte fikk Gundersen-prisen. Her sammen med Heidi Hesselberg Løken (i midten) og Eva Tovsrud Knudsen. Foto:

Tar alle oppgaver på alvor

Birgitte startet i Kongsberg Pikekor da hun var 13 år, og ble fort omtalt som et spesielt talent. Hun tok individuelle sangtimer, utviklet seg raskt, og begynte på musikklinja på Kongsberg videregående i 2016.

I en pressemelding fra Glogerfestspillene, siteres dirigent i Pikekoret og sanglærer på Musikklinja, Gro Bjørnnes, at en av Birgittes styrker er at hun tar alle oppgaver på alvor.

– Hun har samme profesjonelle tilnærming enten det er å synge på små tilstelninger eller delta på prestisjetunge konserter som f.eks. Bymisjonens store julekonsert, der både Trine Rein og Marianne Antonsen deltok. Samtidig har hun en ydmyk holdning, noe som gjør at hun er enkel å forholde seg til.

I 2018 ble Birgitte tildelt Drømmestipend i regi av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

LES OGSÅ: Stemningsfylt på Gloger

Har opptrådt mye

Birgitte har spesielt fokus på rytmisk sang og en forkjærlighet for jazz, og anses som et sjeldent sangteknisk talent, med en meget bra musikalsk timing og en naturlig evne til improvisasjon. Hun er også allsidig og har erfaring fra mange genre.

Juryen består av Christoffer Lunde, daglig leder Jonas B Gundersen, Eva Tovsrud Knutsen, Kongsberg Musikkråd, Heidi Hesselberg Løken, Kultursjef og Margit Åsarmoen, Festspillsjef.

De vektla også dette i sin begrunnelse:

– Birgitte har gjennom mange år vært meget aktiv i byens musikkliv. Hun har mange ganger vært solist med Kongsberg storband, på diverse små og store konserter og forestillinger i regi av Kulturskolen og Musikklinja og har også vært en meget positiv kraft og dyktig sanger i Kongsberg Pikekor gjennom mange år. Ved siden av dette har Birgitte deltatt på et stort antall musikalske oppdrag, som solist og i mange forskjellige musikalske konstellasjoner med andre unge musikere.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags