Stefan fra Kongsberg med på turnéstart med The Dogs

Stefan Höglin ble ved en tilfeldighet med i bandet The Dogs. Der er Kristopher Schau frontfigur, og nå skal de ut på turne i hele landet.

DEL

Höglin spiller orgel i bandet. Han har i løpet av kort tid blitt en svært sentral brikke i ett av Norges mest populære rockeband. Höglin er også med på den siste plata, «Before Brutality». Med en egen orgelsolo.

– Hvem har noen som er så gode på orgel at de får sin egen solo? sier Kristopher Schau og ler.

– Vi! Og det er Stefans skyld at det er så bra. På neste plate kan det nok bli enda flere, sier han.

Og ser bort på Stefan som sitter i en av de dype, gamle plysjsofaene på rockeklubben Glassmagasinet i Horten.

Der skal de holde sin aller første konsert på den forestående Norgesturneen. Foreløpig står ikke Kongsberg på turnélista.

– Men ting kan endre seg, sier Stefan, uten å røpe noe som helst.

Les også: Hett og fett med Voodoo Fire

Mange blodfans til stede

De har akkurat vært utendørs i snøværet og avduket sitt aller første kumlokk med The Dogs-logo på.

Kumlokkene ble laget i forkant av utgivelsen av «Before Brutality», som bandets sjuende plate. De har en samlet vekt på ett tonn. Bandet ønsker å skjenke dem til byer og spillesteder, som har betydd spesielt mye for dem opp gjennom årene.

Derfor var det naturlig å starte med det aller første rockelokket i Horten.

– Vi håper også at vi får lagt ned ett i Kongsberg, men vi vet foreløpig ikke om det blir noe av, forteller Höglin.

Höglin spiller med The Dogs

Ble med etter Mølla-konsert

Höglin ble med i The Dogs etter ei litta bandkrise, før de skulle holde konsert på Mølla i mai 2017. Rett før konserten, ble den ene keyboardisten plutselig syk. Og gode råd var dyre.

Møllasjef Yngvild Kristensen tok en telefon til lokalavisa, vi la ut en nettsak og resten er historie. Et par timer senere sto Stefan på scenen med The Dogs.

Og han har vært en del av bandet siden.

Begeistret Schau

Kristopher Schau er ikke snau når han forteller om hvor viktig Stefan er for dem.

– Han har minnet oss på hvor gøy det er å spille i band. Vi har gjort dette lenge nå, og siden alle gjør det ved siden av andre jobber blir det en viss slitasje. Men timingen på når Stefan kom inn var helt perfekt!

– Med sin entusiasme og glede har han nullstilt oss i forhold til hva vi driver med som band. Så hans inntreden i bandet, betyr faktisk at vi har en vei å gå også i 2020, også, sier Schau.

#hortenlove

Entusiasmen Stefan har brakt med inn i bandet, viser seg på flere måter. Bandet har flere ganger fortalt om at de digger Horten. De har brukt et øvingslokale der til sine to siste plater. I tillegg er de der hvert år, for å spille på festivaler og utesteder i byen.

– The Dogs er helt avhengige av Horten. Så at vi fikk lagt ned det aller første kumlokket vårt her, er helt riktig, mener Stefan.

Han har så klart også har en finger med i spillet, når det gjelder produksjonen av det som kanskje er verdens tyngste bandmerch. Hvert kumlokk veier nærmere 50 kilo og er laget av resirkulert jern.

– Jeg kjenner en som jobber på Ulefos Jernverk, så jeg tok kontakt med ham. Og så fikk vi produsert kumlokk med The Dogs-logoen på. De kommer til å bli plassert rundt omkring i landet.

Teknisk etat har godkjent lokkene

For det er ordentlige kumlokk. Det bekrefter kommunalteknisk enhetsleder i Horten kommune, Thomas Kirkhus, overfor Gjengangeren. Lokalavisa i Horten.

– Vi har dobbeltsjekket spesifikasjonene med produsenten og er helt sikre på at lokket holder den samme kvalitetsmessige standarden som vi ellers bruker, sier han.

Bor fremdeles i Kongsberg

Stefan har bodd i Kongsberg i mange år, og har familien sin her. Han har lenge vært kjent som en svært dyktig musiker lokalt. Og har blant annet vært med i Voodoo Fire i flere år, og spilt sammen med Gavin Baker.

Han øver med Voodoo Fire dem fremdeles, men ikke å ofte som før.

– Jeg øver med The Dogs en gang i uka. Og bandet tar mye tid. Så når jeg er hjemme prioriterer jeg familien, forteller han.

– Så jeg kommer til å holde meg i Kongsberg, også i årene framover. Men jeg er veldig glad for å ha fått en sånn sjanse som det her. Hele livet mitt er forandret, sier han og smiler fornøyd.

Les også: Markerte ettårsdagen for den fulle skiløperen som ble stoppet av politiet

Synger sanger om byens historie

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags