– Dette er en stor kveld i mitt liv

RØRT TIL TÅRER: Kronprinsesse Mette-Marit sammen med Svein Ellingsen i Dypvåg kirke i forbindelse med Litteraturtoget 2017.

RØRT TIL TÅRER: Kronprinsesse Mette-Marit sammen med Svein Ellingsen i Dypvåg kirke i forbindelse med Litteraturtoget 2017. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kronprinsesse Mette-Marit måtte be kronprinsen om et lommetørkle for å tørke tårene da hun møtte salmedikter Svein Ellingsen fra Kongsberg.

DEL

Møtet mellom de to, regnes som ett av høydepunktene under årets litteraturtog, som kronprinsessen gjennom- fører i disse dager. Det ble arrangert i Dypvåg kirke som ligger utenfor Tvedestrand. Svein Ellingsen bor i Arendal.

Ifølge VG Nett ble det et sterkt møte mellom kronprinsesse Mette-Marit og 87 år gamle Svein Ellingsen.

Brukt ved flere store familiebegivenheter

Kronprinsparet har brukt salmer diktet av Ellingsen både i sitt eget bryllup og flere familiebegivenheter.

– Svein Ellingsen er vår viktigste salmedikter, og nå er han blitt 87 år. Vi brukte to av hans salmer i vårt eget bryllup, og han har betydd veldig mye for meg i livet mitt. Vi har også brukt hans salmer i de fleste store familieanledninger, og jeg er glad for at vi får denne kvelden sammen, fortalte kronprinsessen til VG Nett før møtet i kirken.

Kvelden ble innledet med allsang av Ellingsens salme «Vi rekker våre hender fram». Den ble brukt i kronprinsparets bryllup, i tillegg til «Noen må våke».

– Salmene er et sted å hvile og et sted å komme hjem til, sa Mette-Marit gråtkvalt, og fulgte opp med at hun vet at hun ikke er alene om det, skriver VG Nett.

Fikk lommetørkle av Haakon

Ifølge VG, vekslet kronprinsen og kronprinsessen vekslet flere blikk og smilte varmt til hverandre underveis i løpet av møtet med Ellingsen.

Mette-Marit introduserte deretter Ellingsens egen favorittsalme – «Alt står i Guds faderhånd», som er skrevet av N.F.S. Grundtvig og Ivar Widéen.

Ved salmens slutt, brøt Mette-Marit sammen og begynte å gråte.

– Haakon, kan du gi meg et lommetørkle? Jeg tror vi må avbryte, sa hun mens hun lo og gråt om hverandre, og fikk et lommetørkle av sin mann.

Les også: Kronprinsfamilien regnet nesten bort

   Gunnbjørg Listog har fått et helt spesielt oppdrag

   Send inn tekst og bilder «

   Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

   Artikkeltags