Spiller til trøst i Kongsberg kirke i kveld

TIL TRØST: 
– Jeg håper musikken kan være til trøst for noen, sier Ines Maid. FOTO: TERJE JENSEN

TIL TRØST: – Jeg håper musikken kan være til trøst for noen, sier Ines Maid. FOTO: TERJE JENSEN

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

– Jeg vil forsøke å skape en meningsfylt helhet omkring den ufattelige tragedien som rammer oss alle.

DEL

Den estiske organisten Ines Maidre har kastet fullstendig om på programmet som hun skulle ha presenterte under kveldens konsert i Kongsberg kirke.

Del på Facebook

Egentlig skulle hun ha spilt et program med utgangspunkt i Guy Bovets «Kirkelige tangoer», men hun føler at dette ikke er det riktige tidspunktet for denne musikken, selv om den i for seg er seriøst nok.
I går ettermiddag og kveld jobbet hun intenst med å sette sammen et nytt program som er som fanger opp følelsene som råder i en hel nasjon etter tragediene på Utøya og i Oslo.

– Det blir musikk til trøst, men jeg har ikke tenkt meg at konserten skal få form av en minnestund. Jeg ser for meg en konsert med kontraster, hvor det også gis rom for mer dramatiske verker med stor orgelklang, fastslår hun.

Maidre kommer direkte fra hjemlandet Estland, hvor hun også oppholdt seg da tragedien utspant seg.

– I likhet med alle andre er jeg dypt rystet over det som har skjedd, og for et øyeblikk vurdert jeg å avlyse konserten. Ved nærmere ettertanke kom jeg imidlertid til at jeg vil gjennomføre konserten med et annet program enn planlagt. For hvilke andre kunstneriske uttrykk kan vel trøste og lindre mer enn orgelmusikk? Den skaper en følelse av evighet og gir oss ro. På denne bakgrunnen opplever jeg det som meningsfylt å holde konserten som planlagt. Jeg håper noen har behov for det jeg gjør og finner trøst i musikken, sier hun.

Hun har dessuten et håp om å kunne komme tilbake til kirken senere med det opprinnelige programmet med kirkelige tangoer.

– Jeg har nylig spilt inn dette materialet med tanke på en plate som trolig kommer ut neste år. Kanskje jeg får lov å presentere denne musikken når dette prosjektet er i havn? sier hun.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags