Se så mange venner Kongsberg har!

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Større enn både Drammen og Bærum sykehus.

DEL

Tall som Drammens Tidende har innhentet, viser at venneforeningen til Kongsberg sykehus, har flest medlemmer av sykehusene i Vestre Viken.

Venner av Drammen sykehus (VADS) sliter med å få folk til å engasjere seg i foreningen. Siden oppstarten våren 2012 har de ikke fått flere enn 166 medlemmer, og prosjektlederen sier det er en stor utfordring å rekruttere flere.

- Nedleggelse skaper mye motstand

Mette K. Fjeldheim i Venner av Kongsberg sykehus sier til Drammens Tidende at det ikke er så rart at deres venneforening har fått mange medlemmer.

– I Drammen har det aldri vært snakk om å legge ned avdelinger og fjerne tilbud fra befolkningen. Foreningen i Kongsberg derimot startet da det var snakk om å legge ned fødeavdelingen. Slike saker engasjerer, og skaper mye motstand, sier Mette K. Fjeldheim i Venner av Kongsberg sykehus til Drammens Tidende.

I 2012 måtte de også kjempe mot nedleggelse av akuttkirurgien.

– Når du kjemper for slike saker er det ikke vanskelig å få folk til å melde seg inn. Det viktigste er å være synlige, og å ha engasjerende saker å slåss for, sier Fjeldheim.

Venner av Kongsberg sykehus (VaKs) har bidratt med mye til sykehuset. Deres siste bidrag var oppussing av auditoriet til 160.000 kroner, i forbindelse med 275-årsjubileet.

Avhengig av penger

Lederen for venneforeningen til Drammen sykehus, synes derfor det er rart at så få har meldt seg inn. Hun forteller at alle tiltakene de gjør finansieres av medlemsavgifter og donasjoner. De er derfor avhengig av en solid medlemsmasse.

– Vi er avhengig av penger for å få ting gjort, og for å få penger må vi ha medlemmer. Får vi ikke flere medlemmer, så er det noe vi må ta til etterretning, sier hun til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Kunne ikke fått en bedre beskjed

LES OGSÅ: Gahr Støre på frierferd

Artikkeltags