De har fått med seg Tesla og Fortum, og kunne onsdag kveld åpne en ladestasjon for elbiler omkring ett år etter at de startet arbeidet med å få det til.

Ladestasjonen ligger like ved Kiwi på Lampeland, og har åtte ladeplasser. Seks for Tesla og to for andre elbiler.

Les også: Ordføreren klipper snoren for ladestasjonen

Ladestasjonen er klar 

Uformell åpning

Det ble selvfølgelig markert med snorklipping og tale, med ordfører Oddvar Garaas. I tillegg var atten Teslaer og deres eiere, deltakere på åpningen. Det var også flere fra Lampeland som var til stede for å få med seg begivenheten.

– Dette er en bra dag for Flesberg! Og en bra dag for de lokale bedriftene på Lampeland, siden folk nå har fått enda en grunn til å stoppe her. Vi er derfor veldig glade for at vi har fått til dette spleiselaget, som kommer til å være bra for hele kommunen, sa Garaas før han klipte den røde snora.

 

De som er med på samarbeidet er grunneier Gudbrand Fløtaker som har stilt et areal til disposisjon for ladestasjonen, Lampeland hotell, Kiwi på Lampeland og den lokale bensinstasjonen, Cirkle K.

– Uansett er det nok ringvirkningene av denne ladestasjonen som er aller viktigst. Kanskje noen som stopper her for å lade, får lyst til å undersøke hyttemulighetene våre, eller kanskje til og med flytte hit og bygge seg hus, sa ordføreren og fikk applaus fra de frammøtte.

Les også: Ordføreren klipper snoren for ladestasjonen

Ingen lade-julegave på Lampeland

Bra for fjellområdene

Den nye ladestasjonen er en såkalt Supercharger-stasjon.

- Vi synes det er gøy at så mange møtte opp for å være med på denne åpningen. Supercharger er verdens raskeste ladestasjoner, og muliggjør komfortable og effektive langturer for Tesla-sjåførene. Så denne stasjonen på Lampeland, gjør det mulig å velge andre ruter i fjellområdene på Østlandet, fortalte Marcus Sjølander, som var en av Teslas representanter på åpningen.

Rekkeviddeangsten blir mindre

I anledning åpningen, kjørte også Tesla Owners Club Norway konvoi fra Lier og til Lampeland, der alt selvfølgelig var klart for lading for dem som trengte det.

Vigdis Margrethe Løver, som opprinnelig kommer fra Kongsberg og har slekt i Rollag, var til stede med sin knall røde Tesla. Hun beskriver seg selv som Tesla-gal etter å ha kjøpt bilen St. Hansaften i fjor.

– Å kjøre en sånn bil er helt annerledes enn en vanlig bil. Det er mye å lære, derfor er det så fint å ha en klubb full av hyggelig mennesker som man kan spørre hvis det skjer noe. Ikke minst hvis rekkeviddeangsten blir for sterk, fortalte hun og lo.

– En av de gangene jeg har hatt størst rekkeviddeangst var da jeg kjørte fra Rollag, og bilen begynte å si ifra at det var lite batteritid igjen. Siden jeg bor i Skotselv, så ville den hele tiden ha meg til å kjøre om Bingen, men det turte jeg ikke på grunn av den dårlige veien. Så da hadde det vært kjekt om denne ladestasjonen hadde vært her. Så heretter blir det mye mindre angst for min del, sier hun og smiler bredt.