(Nettavisen)

Etter å ha kjøpt et Epoq-kjøkken fra Elkjøp, opplevde Lasse Gulbrandsen i 2021 problemer med produktene for andre gang.

Malingen på kjøkkenet hans i Moss, begynte nemlig å bli avskallet. Gulbrandsen tok da kontakt med Elkjøp for å forsøke å få byttet ut frontene. Det ble starten på forhandlinger som fortsatt pågår, og som har vart siden 2021.

Våren 2022 begynte Elkjøp å sende de nye frontene, uten å ha ordnet at en montør skulle komme å bytte dem ut. Da fikk Gulbrandsen til slutt nok.

– Til syvende og sist ble jeg drittlei. Jeg ønsket å heve kjøpet, og fikk våren 2022 medhold i at jeg skulle få pengene tilbake, mot at vi demonterte kjøkkenet og leverte det tilbake selv, hevder Gulbrandsen overfor Nettavisen.

Etter at Nettavisen tok kontakt har Elkjøp imidlertid lovet å ordne opp i saken, og beklager det som har skjedd.

– Det er bare å legge seg flat. Dette er ikke greit, og vi vil gjøre det vi kan for å løse denne saken, sier Lasse Evensen, salgsansvarlig for kjøkken og interiør i Elkjøp.

Les mer om Elkjøps syn på saken lenger ned i denne saken.

Forvirring med montør

Lasse Gulbrandsen var svært lite imponert over Elkjøps opprinnelige forslag om at han selv måtte demontere og levere tilbake kjøkkenet.

Han sier de over fire måneder mottok nye fronter, uten å få en montør av Elkjøp.

– Jeg synes lite om å måtte bruke penger på å få en montør til å skru det ned, når Elkjøps produkter ikke holder mål.

For å legge til forvirringen, skal det til slutt ha kommet en montør til Gulbrandsen, men da hadde de ikke fått vite når vedkommende skulle komme, og var derfor ikke hjemme.

Les også: Opplevde marerittet bak scenen: – Fryktet det verste

I en e-post til Gulbrandsen skriver Elkjøp at de ikke ser grunnlag for reklamasjon og utbytte av frontene, fordi de har blitt oppbevart i garasje.

Siden de har sendte en montør til Gulbrandsen, som så fikk en bomtur som ble fakturert Elkjøp, mener de at de har bekostet nye produkter og montering.

De skriver at de ikke kan gjøre dette igjen, og anser saken som avsluttet.

– Om du ikke er enig i dette, ber vi deg om å ta dette videre med Forbrukerrådet, skriver de.

– Skulle vi hatt frontene i stuen?

Etter hvert har kontakten med Elkjøp stoppet opp for Gulbrandsen. Det har ført til at han har måttet oppbevare kjøkkenfrontene i garasjen, mens saken har pågått.

Det har gjort at frontene har fått noen skader. Elkjøp vil derfor ikke hente disse tilbake. Gulbrandsen er imidlertid glad for at han hadde garasjen til disposisjon .

– Hva skulle vi gjort dersom vi bodde i blokk? Skulle vi hatt frontene i stuen, spør Gulbrandsen retorisk.

Og legger til:

– Vi har ikke bedt om å være lagerplass for Elkjøp.

Les også: Nationaltheatret: Dette stykket varer i 35 timer

Han er ikke nådig i sin kritikk av Elkjøp, og kaller behandlingen de har fått for horribel.

– Vi anser denne saken som et grovt tilfelle, og at Elkjøp heller burde ha gått i sine egne rekker for hva grufull kundebehandling angår. Denne saken kunne vært løst for lenge siden, om de bare hadde gjort jobben sin

Gulbrandsen har også vurdert å ta saken til retten, men har foreløpig ikke gjort det.

– Hvorfor har du ventet med å gå til sak?

– Vi har sagt til Elkjøp at vi vil gi dem en mulighet til å rydde opp i det, men nå tar vi det videre til Forbrukerrådet.

Elkjøp beklager

Lasse Evensen er salgsansvarlig for kjøkken og interiør i Elkjøp.

Overfor Nettavisen beklager han det som har skjedd.

– Det er ikke annet enn sterkt beklagelig, sier Evensen og sier han forstår at saken har ført til både sinne og frustrasjon for Gulbrandsen.

Han forteller at flere elementer kan ha bidratt til at det kan ha tatt lang tid å løse saken, og peker blant annet på at hovedlageret der Elkjøp har frontene sine ikke er i Norge. Han kjenner ikke detaljene rundt saken spesifikt, men lover at det nå vil bli gjennomgått internt.

Evensen forteller også at de håper å få ryddet opp i saken i løpet av uken.. De vil ta ansvar for å få montert de nye frontene, og å resirkulere og fjerne de gamle frontene, inkludert de som har vært i Gulbrandsens garasje.

– Jeg ønsker å prate med kunden, komme til en løsning og at kunden skal få montert nye fronter.

– Er det riktig at kundene deres skal måtte gå til mediene for at slike saker skal løses?

– Nei, det er det ikke. Når man er i dialog med kundesenteret vårt skal kommunikasjonen gå mellom partene som startet kommunikasjonen, svarer Evensen.

Les også: Derfor feirer vi pinse