Bekymret for legevakta – Ap vil reversere kutt

UHELDIG: Ingar Storholt er ordførerkandidat for Kongsberg Arbeiderparti. Han mener legevaktvedtaket er svært uheldig, siden det ikke er drøftet godt nok med de ansatte.

UHELDIG: Ingar Storholt er ordførerkandidat for Kongsberg Arbeiderparti. Han mener legevaktvedtaket er svært uheldig, siden det ikke er drøftet godt nok med de ansatte. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Aps Ingar Storholt ser med bekymring på legevaktkuttene.

DEL

– For Arbeiderpartiet er legevakta viktig for tryggheten blant innbyggerne, å kutte tre årsverk vil være negativt for ansatte, pasienter og for kommunens attraktivitet. Arbeiderpartiet er derfor innstilt på å bidra til å reversere flertallspartienes kutt, sier Ingar Storholt, som er Aps ordførerkandidat til høstens kommunevalg, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Legevaktansatte ber politikerne gjøre om budsjettvedtak

Det var før jul at et flertall, bestående av Kongsberglista, Frp, Sp, MDG, Rødt og KrF, fjernet to millioner kroner, som utgjør inntil tre årsverk, for å bruke pengene et annet sted i helse og omsorg.

Storholt mener at en reduksjon i bemanningen vil være et dårlig signal, både overfor byens innbyggere, men også i henhold til at man ønsker å bevare et fullverdig sykehus i byen.

– Vi kan ikke ha det slik at det gjøres vedtak som går utover viktige ansatte og kommunens trygghet uten at vi veit hva konsekvensene er. Det er også svært uheldig at dette ikke er drøftet godt nok med de ansatte. Det er de som veit hvor skoen trykker.

Det er ventet at det blir en poitisk diskusjon rundt denne saken i kveld, når Utvalg for helse og omsorg holder møte på Kongsberg rådhus.

LES OGSÅ: De ansatte på legevakta fortviler over politikernes pengekutt

Artikkeltags