Sjekket matbodene under jazzen

Salgsboder på Nybrua under årets jazzfestival.

Salgsboder på Nybrua under årets jazzfestival. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mattilsynet sjekket matserveringen under årets jazzfestival.

DEL

Mattilsynet har i sommer ført tilsyn med matserveringen ved Kongsberg Jazzfestival, Økofestivalen i Sande og Elvefestivalen i Drammen. Det melder Mattilsynet selv i en pressemelding.

- Forholdene rundt mathåndtering og servering under festivalene var generelt god. Noen av markedsbodene måtte forbedre sine rutiner rundt lagringsforhold for maten. Utover dette avdekket vi ikke alvorlige brudd på regelverket, sier avdelingssjef i Søndre Buskerud, Rita Aina Kvennejorde.

Under inspeksjonene vurderte Mattilsynet hvordan virksomhetene ivaretok god håndhygiene, renhold, orden, håndtering og lagring av mat, kontroll med temperaturer under lagring og tilgang på vann og toalett.

Mattilsynet førte tilsyn med til sammen 47 markedsboder og restauranter hvor det ble omsatt og servert mat under disse tre festivalene.

Følgende markedsboder ble inspisert under Kongsberg Jazzfestival:

  • Asiatisk Smak
  • Dutch Cheeseman
  • FHU Marianna Fraczyk
  • Gada Katarzyna Papinska
  • KENZO Agienszk Bergeas
  • Daker
  • La Dolce Pizza
  • Waffle Factory
  • Sidney Kebab
  • T.Catering – potetbu
  • Lille Persia
  • Kremmer’n

Artikkeltags