Lp-journalist fikk pris etter sak om kreftsyke Gunnar

PRIS: Katrine Alexandra Leirmo Heiberg er journaliststudent, men jobber også i Laagendalsposten.

PRIS: Katrine Alexandra Leirmo Heiberg er journaliststudent, men jobber også i Laagendalsposten. Foto:

Lp-journalist Katrine Alexandra Leirmo Heiberg har mottatt pris etter en sak om kreftsyke Gunnar Skriudalen.

DEL

Etter at journaliststudent Katrine Alexandra Leirmo Heiberg, som for tiden jobber i Laagendalsposten, skrev om 81 år gamle Gunnar Skriudalen fra Rødberg som måtte ta buss til og fra rutinebesøkene på sykehuset, endte det med taxi i stedet.

Torsdag mottok Katrine pris for å ha laget «Journalistikk som betyr noe».

– Saken viser med tydelighet hvordan pressen dekker sin samfunnsrolle slik den er nedfelt i Vær Varsom-plakatens punkt 1.5, sier jurymedlem Espen Sørmo Strømme i en pressemelding.

– Vi tror og håper denne saken kan få betydning også for andre som er i lignende situasjon som Skriudalen, sier Strømme.

Fikk taxi til slutt

Saken som sto på trykk i Lp i februar, handler om kreftsyke Gunnar Skriudalen (81) som rutinemessig må stå opp klokken 05.15 for å reise fra Rødberg til Kongsberg for å rekke legetimen.

Til tross for at fastlegen slo fast at han trengte drosje, mente Pasientreiser at han kunne ta bussen. Tre uker senere, snudde Pasientreiser og ga ham taxi likevel.

Kona hans, Else, uttalte til Lp at det var dumt at det må mediedekning til før det skjer noe, men var glad for at saken løste seg.

Juryen mener på sin side at det er svært gledelig å se at lokal journalistikk har betydning for enkeltindivider i en vanskelig situasjon.

Motivasjon

Heiberg sier hun er glad og overrasket over å ha vunnet.

– Denne prisen gir meg motivasjon til å fortsette å lete etter de viktige sakene. Det fineste med å være journalist er å få lov til å fortelle andre menneskers historier på godt og vondt.

Prisen «Journalistikk som betyr noe» deles ut hvert år til studenter ved journalistutdanningen ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen og er et samarbeid mellom utdanningen, Institutt for Journalistikk og Aftenposten Innsikt. Årets jury består av Tarjei Leer Salvesen (Fædrelandsvennen), Eivind Fjellstad (Institutt for Journalistikk) og Espen Sørmo Strømme (Høgskolelektor, NLA).

 

Artikkeltags