Vi er på ca. 1000 meters høyde i Killingdalen på Vegglifjell i begynnelsen av juni, og det er fint lite hyttefolk å se i fjellet denne dagen.
Det som derimot møter oss på veien opp fra Veggli sentrum er gravemaskiner, varebiler og håndverkere.
Det er tydelig at vi er midt i «fikse opp hytta etter vintersesongen»- sesongen, men hvem er det som gjør den jobben?
– Jeg tror det er et marked for oss her oppe. Det nærmer seg 2000 hytter på Vegglifjell og en del av dem begynner å bli noen år gamle. Dessuten popper det jo opp mellom 20 og 40 nye hytter hvert år, sier Stian Bjerkgård.

LES OGSÅ: – Det er for få som tilbyr tjenester

Ikke interessert

32-åringen fikk ideen til selskapet Vegglifjell hytteservice da han i vinter i løpet av to måneder måkte 86 tak og diverse uthus for hytteeierne i fjellområdet.
– De begynte å spørre om jeg drev med noe mer enn bare snømåking. For de hadde også behov for vedlikehold, snekring, graving og andre småjobber. Dermed kom ideen, forteller Stian, som sammen med kona Nina Bjerkgård registrerte selskapet i april.
Etter samtaler med hytteforeninger og med støtte fra omstillingsarbeidet i Rollag skjønte ekteparet at dette er en forretningsidé som kan ha livets rett.
– De større selskapene som driver med større ting er ikke interessert i disse småoppdragene, og det er der vi kommer inn, sier Nina.

LES OGSÅ: Vil ha mer service og tilgjengelighet

Litt luksus

Selskapet ser for seg å tilby det hytteeierne enten ikke kan gjøre, ikke vil gjøre, eller ikke har mulighet til å gjøre på grunn av avstanden til hjemstedet.
Dette inkluderer blant annet vedlikehold, ettersyn i forhold til innbrudd, klargjøring før sesongen, levering av ved, legging av skifer, vedlikehold av torvtak, utvask og rundvask.
De legger heller ikke skjul på at de også vil inn på det Nina kaller «luksussegmentet».
– Her snakker vi for eksempel om å gjøre alt klart for en hyttehelg, eller til et møte eller en kick-off. Fylle opp kjøleskapet, servere mat og kanskje også organisere selskaper, forteller Nina.
Men begge understreker veldig at dette er helt i startfasen og at de må se hvordan markedet reagerer før de satser hundre prosent på dette.
– Men det er helt klart at noen må serve ettermarkedet, slår Stian fast.
–Har dere forresten en egen hytte?
– Vi har tenkt på en hytte på Vegglifjell, men er litt redde for at det kan bli litt mye jobb mens vi er der, smiler ekteparet Bjerkgård.