Vårt «musepip» høres neppe på redaktørkontorene i hovedstaden. Vi lever godt med det. Det har vært avspark (sikkert upresist) i en av Europas dårligste fotballigaer. Bare bilparken, tatoveringene og gullringene minner oss om at disse amatørene er i samme bransje som Messi & co.

Jon Arne Riise – med et selvbilde som minner om en Toyota som tror den er en Maserati – har meldt overgang til Aalesund. Noe større har visst ikke skjedd i år. Ordene som brukes for å beskrive en avdanket proffs hjemkomst, blir så svulstige at de neppe kan toppes. Ikke engang om Jesus en vakker dag kommer ned igjen til jorden. Spankulerende på Lopphavet, mens han elegant finner fram oppskriften som med et trylleslag kan omgjøre vann til vin, og med ett blir polets argeste konkurrent.

Å slå sammen to dårlige fotballag for å lage ett godt er så krevende, at man nok bør søke mot krefter som Jesus og hans far for å kunne utrette mirakelet som kreves. Derfor er også det norske landslaget blant de dårligste i verden – ja det ligger i lettere koma på en 51.-plass rett bak Senegal og Trinidad and Tobago. For dem som har besøkt disse landene, vet at kunstgressbaner og fotballhaller. Hårlakk og «tattiser» med kinesiske tegn er sjeldne syn.

24. mars skal de som lettere komisk omtales som Norges beste menn, spille mot Estland. Det er selvsagt ikke måte på hvor mye arbeidskraft en sterkt slanket mediebransje bruker på å vurdere hvilke sjanser vi har mot denne «giganten». Ja, de går så hardt inn for oppgaven at også bindestreken i fornavnet til landslagstrener Per Mathias, eller er det Per-Mathias som er riktig skrivemåte, blir viet spalteplass en verdenskrig verdig.

Idrettshistoriker Tom A. Schanke mener nemlig at Høgmo er kriminell, som har brutt bestemmelsene i «navneloven» ved å bruke en slik strek? Hva blir det neste som skal vurderes. Intervallene for skift av undertøy eller frekvensen på tannpussen? For når en bindestrek kan få stor plass, så må vi si at landslaget ufortjent er oppgradert til mer enn en parentes for å holde oss til tegnsettingssjangeren.

Det har vært avspark (sikkert upresist) i en av Europas dårligste ligaer.