Har DU verdens beste mamma?

Send inn din hilsen til morsdagen førstkommende søndag! Her er noen av de som har fått hilsen tidligere.

Send inn din hilsen til morsdagen førstkommende søndag! Her er noen av de som har fått hilsen tidligere. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Snart er det igjen tid for å hylle mor. Det kan være kaffe på senga, morsdagskake, eller kanskje en liten hilsen i Laagendalsposten?

DEL

Morsdagen nærmer seg med stormskritt, og hva er vel hyggeligere enn å få en koselig hilsen i avisa?

I Norge feires morsdag den andre søndagen i februar, og i år er det søndag 12. februar. Har du lyst til å dele noen flotte ord til din mor? Vi har laget en egen hilsningsside til dette:

Her kan du sende inn din morsdagshilsen!

Alle bidragene legges ut på vår nettside, og dersom du sender inn hilsningen din før torsdag klokka 12, vil den også få en plass i papiravisen på lørdag.

Oppsto i USA

Morsdagen er ikke bare noe handelsstanden har funnet på, men en hedersdag for mødre, og den feires på ulike datoer i forskjellige land.

Den første norske morsdagen ble feiret i Bergen 9. februar 1919, og ble den første tiden arrangert av religiøse organisasjoner.

Tradisjonen stammer opprinnelig fra USA.

I 1858 prøvde den unge, hjemmeværende moren Anna Maria Reeves Jarvis å forbedre de sanitære forholdene under den amerikanske borgerkrigen. Hun fikk med seg flere kvinner på noe hun kalte «Mother's work day».

I 1905 begynte datteren til Jarvis å jobbe for sin mors tradisjon, og det ble en offisiell helligdag i USA.

Den første morsdagen ble feiret 10. mai 1908 i Grafton, West Virginia, i kirken der Reeves Jarvis hadde vært søndagsskolelærer.

Artikkeltags