Nå er KOG over 10.000 ansatte

Fra i dag er Geir Håøy sjef for over 10.000 ansatte etter sammenslåingen med Rolls-Royce Commercial Marine.

Fra i dag er Geir Håøy sjef for over 10.000 ansatte etter sammenslåingen med Rolls-Royce Commercial Marine. Foto:

Fra i dag er Kongsberg Gruppen (KOG) 3.600 flere personer på lønningslista.

DEL

All virksomhet fra Rolls-Royce Marine er offisielt en del av KOG. Oppkjøpet ble kjent i fjor sommer og senere godkjent av Stortinget og EU.

Helhetlig leverandør

I et intervju med Norshipping sier konsernsjef Geir Håøy at formålet med oppkjøpet er strategisk vekst. De blir nå en mer helhetlig leverandør til maritim industri.

Rolls-Royce Commercial Marine er representert i 34 land og har om lag 3.600 ansatte, og hadde i 2017 en omsetning på 8,9 milliarder kroner. KOG teller fra før 7.600 ansatte.

Sammen vil de nå ha utstyr på til sammen 30.000 fartøy på verdensbasis. 

– Fokuset framover blir å bygge ett selskap, én bedrift, sier Håøy til Norshipping. 

Det var mange som ble overrasket da kjøpet ble kjent i fjor sommer. Det er snakk om marinedivisjonen til det britiske selskapet som overtas av Kongsberg Gruppen, som betalte rundt 5,3 milliarder kroner. Staten har bidratt ved at KOG har fått en kapitalutvidelse på 2,5 milliarder kroner.

Begge har opplevd nedgang

Tirsdag skal Håøy holde allmøter på de fem lokasjonene på Sunnmøre. Det blir første gang de ansatte i Rolls-Royce får møte sin nye sjef.

Også Rolls-Royce Commercial Marine har, som Kongsberg Maritime, opplevd en betydelig nedgang i aktiviteten som følge av krevende markedsforhold innenfor offshorerelatert virksomhet.

For noen år siden var de to selskapene i tvist, som endte i retten. Der vant Rolls-Royce Marine fram med, og Kongsberg Gruppen ble erstatningspliktig.

Les også:

Rolls-Royce til Kongsberg 

– Kongsberg kommer til å vokse

De er blant Norges fremste tech-kvinner 

Artikkeltags