Eirik Lie blir direktør i Kongsberg Defence Systems

ADM.DIR: Eirik Lie har vært konstituert siden august 2016.

ADM.DIR: Eirik Lie har vært konstituert siden august 2016. Foto:

Eirik Lie (50) er utnevnt til administrerende direktør i Kongsberg Defence Systems.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Lie har vært konstituert i stillingen siden august 2016, etter at Harald Ånnestad gikk bort. Ånnestad var konserndirektør i Kongsberg Defence Systems.

– Jeg er svært tilfreds med at Eirik Lie nå blir en del av konsernledelsen og påtar seg ansvaret med å lede Kongsberg Gruppens nest største forretningsområde. Eirik utmerker seg med lang internasjonal erfaring og evnen til å lede store og komplekse prosjekter. Han kjenner forsvarsindustrien svært godt, og jeg er trygg på at han med mer enn 26 års erfaring fra virksomheten er rett person til å lede Kongsberg Defence Systems videre. Det er også gledelig, etter en grundig ansettelsesprosess, at den beste kandidaten kom fra egne rekker, sier konsernsjef i Kongsberg Gruppen Geir Håøy i en pressemelding torsdag.

Eirik Lie.

Eirik Lie. Foto:

Eirik Lie er utdannet softwareingeniør og har jobbet i Kongsberg Gruppens forsvarsvirksomhet i hele sin karriere. Lie har siden 2006 vært divisjonsdirektør for Integrated Defence Systems. Forut for dette har han blant annet vært utstasjonert i USA, fagspesialist for luftvernsystemer og utviklingssjef.

– Jeg er svært glad for tilliten jeg har fått og ser fram til å utvikle virksomheten videre sammen med dyktige medarbeidere i Kongsberg Defence Systems. Vi kan se tilbake på mer enn 200 år med kontinuerlig drift og har i dag en svært moderne produktportefølje som er godt posisjonert for fremtidige behov innenfor forsvar, sikkerhet og romfart, sier administrerende direktør i Kongsberg Defence Systems, Eirik Lie.

LES OGSÅ:

Artikkeltags