Ocean Infinity har bestilt flere HUGIN-farkoster

Den første HUGIN AUV ble lansert i mai 1993, og er i operasjon over ehle verden.

Den første HUGIN AUV ble lansert i mai 1993, og er i operasjon over ehle verden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Selskapet Ocean Infinity har bestilt totalt fem Kongsberg Maritime HUGIN autonome undervannsfarkoster.

DEL

Det hydrografiske og geofysiske selskapet Ocean Infinity har gjennom tre separate ordrer bestilt totalt fem av Kongsberg Maritimes HUGIN autonome undervannsfarkoster (AUV). Dette øker deres  flåte av HUGIN AUV til 15.

Det melder Kongsberg Gruppen i en pressemelding onsdag.

Alle undervannsfarkostene leveres med den nyeste generasjonen av Kongsberg Maritime HISAS 1032 syntetisk apertur sonar, og øker Ocean Infinity sin flåte med denne konfigurasjonen.

– Det har vært svært tilfredsstillende å se markedets positive respons på vår teknologidrevne virksomhet. HUGIN AUV er kjernen i vår strategi. Disse ordrene øker vår flåte til totalt 15, sier Oliver Plunkett, Administrerende direktør for Ocean Infinity Ltd i pressemeldingen.

– Gjennom disse bestillingene befester Ocean Infinity sin posisjon som en av Kongsberg Maritimes viktigste kunder, sier Thomas Nygaard, visepresident Marine Robotics i pressemeldingen.

Han legger til at markedet for multifarkost-operasjoner på ekstreme vanndyp med høyoppløselig data, drives fram i samarbeid med kunder som Ocean Infinity, og mener de sammen har flyttet grenser for hva som er mulig.

Den første HUGIN AUV ble lansert i mai 1993. HUGIN-enheter er i operasjon over hele verden med kommersielle -, vitenskapelige – og forsvarsoperatører, skriver Kongsberg Gruppen.

LES OGSÅ:

Artikkeltags