Største p-huset i Kongsberg bygges her

I GANG: Parkeringshus bygges nå nær den gamle kirkegården.FOTO: STIG ODENRUD

I GANG: Parkeringshus bygges nå nær den gamle kirkegården.FOTO: STIG ODENRUD

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Arbeidene er allerede i gang. Mot slutten av året står p-huset klart.

DEL

Anleggsmaskinene fra Kongsberg Entreprenør har startet forberedelsene på tomta rett sør for den gamle kirkegården. I bakken ned til Carpus-byggene og nærmest vegg i vegg med FMCs hovedkvarter Midgard kommer det største parkeringshuset i Kongsberg til nå.

Når alt er klart mot slutten av 2012, vil 1.250 biler få plass. Prislapp for p-huset er 105 millioner. FMC og Kongsberg Gruppen betaler.

Foran skjema

Opprinnelig var det meningen at p-huset skulle tas i bruk samtidig som ny E134 Damåsen-Saggrenda kommer fram til Kongsberg Teknologipark.

Planen er at den nye veien skal stå klar fram til Teknologiparken i 2015. Da vil bilistene kunne kjøre rett inn i p-huset etter å ha krysset Lågen på ny bru.

Men Frode Skistad i Kongsberg Teknologipark sier at det nye parkeringshuset vil bli tatt i bruk så fort det står ferdig. Med 700 nye ansatte i fjor og flere enn 6.500 arbeidstakere i Kongsberg Teknologipark totalt, er parkeringskapasiteten sprengt.

For ikke lenge siden ble fotballbanen ved Wennersborg skole tatt i bruk til bilene. Teknologiparken har gjort avtale med kommunen. Når parkeringshuset står klart, vil det igjen bli fotball på banen. Som takk for lånet, anlegger Teknologiparken kunstgress der.

Også på nedre fabrikk og i dumpa ved Sexes gate, er det helt fullt hver arbeidsdag. Likeledes på parkeringsarealene ved Carpus og nær Dresser-Rand, FMC og Volvo Aero. Stadige nyansettelser gjør at det er trangt om plassen for flere av bedriftene.

Ikke hotell nå

Planer om å bruke p-plassene mellom Gamlebrua og nedre fabrikk til hotelltomt, er foreløpig utsatt. Det var meningen å starte bygging av hotellet til sommeren.

– Investorene har ennå ikke tatt beslutninger, sier Frode Skistad.

Det betyr at et eventuelt hotell tidligst bygges neste sommer.

Opplever du parkeringsproblemer? Vil det nye parkeringshuset hjelpe på parkeringsproblemene? Kjør debatt!

Artikkeltags