Jente (17) fortsatt savnet

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Jenta fra Tinn som bor og jobber i Nore og Uvdal er fortsatt savnet etter skytingen på Utøya.

DEL

- Jeg var i kontakt med Tinn i går kveld, og da var det fortsatt ikke noe nytt om henne, sier ordfører i Nore og Uvdal, Kirsten Gjestemoen Hovda.

Del på Facebook

Ifølge politiet er det nå fem personer som er savnet etter skytingen på Utøya. Det skal også være flere savnede etter attentatet i regjeringskvartalet i Oslo, men politiet har ikke oversikt over hvor mange dette er.

92 personer er bekreftet døde etter tragediene i Oslo og på Utøya, men politiet utelukker ikke at dette vil stige.

Støtteapparatet beredt

Jenta skal være tilknyttet en familie i Nore og Uvdal.

- Vi har satt i gang våre støtteapparater overfor denne familien, sier Hovda.

Hun minner om at man ikke skal vegre seg for å kontakte Nore og Uvdals helseteam på telefon  815 70 420 om man skulle føle behov for det.

Åpen samling

Mellom klokken seks og åtte i kveld, vil Nore og Uvdal Arbeiderparti og AUF holde dørene til Rødberg Hotell åpen for alle som måtte ønske det.

- Jeg tror det er godt å komme sammen for å dele tanker og sorg,  Det er også viktig å motivere hverandre til å stå støtt og fortsatt drive politisk arbeid, sier Hovda.

Laagendalsposten snakker også med ordføreren lørdag, og da sa hun dette:

- Vi lever i håpet om at hun vil komme til rette i god behold, sier Hovda.

Ingen fra Rollag eller Flesberg

Det er ikke meldt om noen savnede fra Rollag eller Flesberg etter hendelsen, men ordførerkandidat fra Flesberg Arbeiderparti, Jon Olav Berget, sier at man ennå ikke har en fullstendig oversikt.

Tilfeldigheter

Leder av Nore og Uvdal AUF, Andreas Jahren, er rystet over hendelsen.

– Dette er ufattelig tragisk. Jeg kjenner flere som var på Utøya, og har ennå ikke oversikt over hvordan det går med alle, sier Jahren.

Jahren er selv i Frankrike, og jobber med å få kontakt med vennene sine på Utøya. Han kan melde om at ingen medlemmer av Nore og Uvdal AUF var på Utøya.

– Det var bare tilfeldigheter som gjorde at vi ikke var der i går kveld. Siden flere av oss jobber og deltar på Smådølfesivalen, måtte vi melde avbud, sier Jahren.

Forferdelig trist

Rollag Arbeiderpartis yngste representant på valglista, Even Røed (19), hadde også flere bekjente på Utøya, blant annet jenta som er savnet fra Nore og Uvdal.

- Dette er forferdelig trist, disse menneskene skulle aldri ha blitt utsatt for noe angrep, sier Røed.

Han har fått kontakt med alle sine nærmeste på Utøya.

- Den siste informasjonen jeg fikk, var at alle fra Buskerud-delegasjonen nå var kommet til rette, sier Røed.

Artikkeltags