(Moss Avis)

 – Vi forstår frustrasjonen. Dette er beklagelig og skal ikke skje, sier Norwegian.

«Heia Norge» het det i VG da kokkelimonkesaker fra byråkratiet ble tatt opp. Slik sett vil «Heia Norwegian» være et passende stempel på denne saken – om svarene Erik Thomas Gjølme fikk da han etterlyste savnet bagasje.

Norwegians chattehjelp fastslo nemlig at Erik måtte reise fra Moss til Alicante for å melde bagasjen savnet, fordi det var dit bagasjen hans skulle, da den ikke kom fram 26. juni.

Gjølme svarer at han på flyplassen i Alicante ble bedt om å melde bagasjen savnet når han kom hjem.

Norwegian fastholder at han må melde bagasjen savnet på den aktuelle flyplassen.

Gjølme: «Så du vil at jeg skal reise fra Oslo (Erik bor i Moss, red.anm.) til flyplassen på Alicante for å fylle ut skjema?! Fikk beskjed på flyplassen om å fylle ut skjema for «mistet bagasje» når jeg kom hjem. Jeg er nå hjemme i Oslo igjen og ønsker nå å få tak i min bagasje...»

Norwegian: «I detta fallet måste du tillbaka till flygplatsen för att fylla in denna PIR rapporten.»

Lattervekkende

Gjølme gir opp for dagen og melder ironisk:

«Den er grei! Da setter jeg meg på første fly til Alicante! Takk så langt!»

Norwegian forstår ikke ironi og svarer:

 «Bare hyggelig!»

Og enda mer «underholdende» skal historien bli:

– Jeg var naturlig nok ikke helt fornøyd med hvordan jeg ble behandlet første gang, så jeg fulgte opp med å sende Norwegian en kopi av første chat hvor jeg åpner med å skrive: «Noen kommentarer til dette?». Min hensikt var selvfølgelig å gjøre Norwegian oppmerksom på at det åpenbart er «litt å ta tak i» på kundesenteret, forklarer Gjølme.

Ikke norsk, ikke svensk

Svaret, som vil få lærere i både norsk og svensk til å rive seg i håret, og som får Erik og de fleste av oss andre til å smile, lød nøyaktig slik:

«Hei. Vennligst tar kontakt med Norwegian handling agenter på Oslo flyplassen for å henta din bagasjen. Alle bagasje uregelmessigheter skal omgående og senest innen 5 dager, forevises flyselskapets representant på flyplassen.Vi har representanter tilgjengelige på alle destinasjoner. Flyselskapet tar dessverre ingen ansvar for uregelmessigheter som er forevist senere enn 5 dager.»

– Vel, hva skal man si? Kan ikke annet enn å le av dette. Jeg innser at jeg må gi opp dette og mitt kundeforhold, noe jeg også formidlet til Norwegian. Men jeg er opptatt av at også kunder har et ansvar for å «føre seg», så jeg avsluttet høflig og ønsket Norwegian en riktig god sommer. Selv fortsetter jeg med SAS, smiler Erik.

«Sommermoro»

Han jobber i servicebransjen, erkjenner glatt at alle gjør feil – og må få lov til det.

– Men når Norwegian ikke benytter sjansen til å rette det opp i mailrunde nummer to, er det verdt å dele dette for litt moro nå i sommervarmen, smiler Gjølme til Moss Avis.

Norwegian melder om et kvartalsresultat før skatt på 861 millioner kroner i andre kvartal i 2017, og har slik sett penger til å styrke chattetjenesten...

Norwegian legger seg flate

– Det er beklagelig at kunden ikke har fått tilstrekkelig svar fra oss, og vi forstår frustrasjonen. Dette skal ikke skje.

Slik svarer mediatjenesten hos Norwegian når Moss Avis tar opp saken om Erik Thomas Gjølme.

Etter å kort ha oppsummert første del av saken overfor Norwegian, skriver Moss Avis:

«Når Gjølme sender dere kopi av chatten – for å se om dette er noe dere går god for – så får han bare et standardssvar på mildt sagt meget dårlig norsk/svensk. Når Gjølme ringer dere, oppklares det hele straks og Gjølme kan trolig hente bagasjen på Gardermoen i morgen.

Saken er altså kvaliteten på chattetjenesten deres. Kan jeg få en kommentar til dette og saken?»

Kommunikasjonsrådgiver Fatima Elkadi svarer slik:

«Hei, vi har sett nærmere på korrespondansen mellom passasjer og kundeservice. Det er beklagelig at kunden ikke har fått tilstrekkelig svar fra oss, og vi forstår frustrasjonen. Dette skal ikke skje.

Å ha fornøyde kunder er uhyre viktig for oss, og vi jobber kontinuerlig med å forbedre servicen og kundeopplevelsen til våre reisende. Vi har et kvalitetsteam som jobber med å sikre gode rutiner slik at våre kunder får den informasjonen og responsen de har behov for.

Vi skal følge opp saken og tar kontakt med kunden.»