NRK-streiken over ved midnatt

Streiken over: 
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og NRK-journalistenes streikegeneral Rickard Aune møter pressen sammen klokka 20.30 onsdag kveld.

Streiken over: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og NRK-journalistenes streikegeneral Rickard Aune møter pressen sammen klokka 20.30 onsdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Partene i NRK-konflikten kom onsdag til enighet og både penger og prinsipper. Dermed er NRK-streiken over, og ved midnatt starter sendingene igjen.

DEL

Formelt avsluttes ikke streiken før ved midnatt natt til torsdag, men kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen lovet noe humoristisk onsdag kveld at ingen NRK-journalister som i pur glede kommer løpende til Marienlyst før den tid vil bli nektet adgang til arbeidsplassen.

Det melder NTB.

Eriksen stilte sammen med NRK-journalistenes fagforeningsleder, Richard Aune, i TV-resepsjonen på Marienlyst og kunngjorde at de hadde kommet til en enighet om årets lønnsoppgjør.

– Vi har fått gjennomslag for alle våre tre hovedkrav. Vi har fått en forsikring om at vi skal sikres kompetanse også i framtida, vi har fått inn i avtaleteksten at tilkallingsvikarer skal likebehandles med fast ansatte når lønn skal fastsettes, og vi har fått et lønnstillegg på 18.100 kroner, sa Aune til NTB.

Han hevdet at lønnstillegget vil bidra til å ta inn noe av lønnsetterslepet til sammenlignbare grupper i andre medier, og høstet jubel og applaus fra streikende medlemmer som overvar den improviserte pressekonferansen. Kringkastingssjefen understreket på sin side at beløpet er innenfor rammen som frontfagsoppgjøret har satt for lønnsøkning i år. Han har siden streiken brøt ut avvist kategorisk å gi et lønnstilbud som vil gjøre lisensbetalte journalister i statskanalen lønnsledende i Norge.

– Vi har funnet en løsning som er god for begge parter. Den totale løsningen avtalen innebærer, er jeg veldig glad for, sa kringkastingssjefen.

LES OGSÅ:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.