Ny Evju debuterer som maler

DEBUTERER: I dag åpner Kristian Evju sin første separatutstilling. Det skjer på Jeløya ved Moss, og dette selvportrettet pryder plakaten for utstillingen.

DEBUTERER: I dag åpner Kristian Evju sin første separatutstilling. Det skjer på Jeløya ved Moss, og dette selvportrettet pryder plakaten for utstillingen.

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Lørdag debuterer et nytt blad Evju med maleriutstilling. Det er Tor Einars sønn Kristian som da åpner utstilling på Jeløya ved Moss.

DEL

Kristian Evju er 23 år, og startet utviklingen som bildekunstner på linjen for tegning, form og farge ved Åssiden videregående skole i Drammen. Etter å ha studert psykologi, har han det siste året gått kunst- og håndverkskolen.
– Jeg er bestemt på å fortsette kunststudiene, og venter nå på svar på om jeg kommer inn på studiet ved Edinburgh College of Art i Skottland, forteller han til Lp.
Som fader Tor Einar er det også for Kristian akrylmalingen som er det mest brukte uttrykksmiddelet, men han tegner også. Utstillingen på Røed gård på Jeløya omfatter bare malerier, og siden han ikke er ferdig med å henge opp utstillingen er omfanget ikke helt klart.
– Jeg regner med at utstillingen vil omfatte mellom 25 og 30 bilder, som alle er malt i løpet av de siste to årene. Det ferskeste ble gjort ferdig denne uka, forteller han.
– Jeg maler figurativt, og er inspirert både av klassisk maleri, naturalisme, surrealisme og kitsch, forklarer han.
Utstillingen åpner lørdag og holder åpent tre helger framover. Dette er første gang Kristian Evju har separatutstilling, og han er av den grunn ekstra spent på hvordan bildene hans blir mottatt. Han har tidligere deltatt på noen kollektivutstillinger.

Artikkeltags