Ble lege for å irritere læreren

KLIMADOKTOR: Gunhild Stordalen har bestemt seg for å droppe legeyrket og i stedet jobbe for å redde kloden vår.@ FOTO: IRENE MJØSENG

KLIMADOKTOR: Gunhild Stordalen har bestemt seg for å droppe legeyrket og i stedet jobbe for å redde kloden vår.@ FOTO: IRENE MJØSENG

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Gunhild Stordalen fikk beskjed av læreren sin på skolen at hun burde satse på noe annet enn å bli lege.

DEL

Stordalen har vokst opp på Muggerud utenfor Kongsberg.

– Jeg bestemte meg for å bli lege, nærmest på trass. Da jeg var 15 år, sa læreren min; Gunhild, du bør nok tenke på noe annet enn å bli lege, det er så veldig vanskelig å komme inn på medisinstudiet. Og det sa hun foran hele klassen, forteller Stordalen til Hegnar Online.

Hun var 15 år og allerede ganske sta. Selv tenkte hun; jeg skal ikke bli lege, jeg skal bli Norges beste kirurg, ta doktorgrad, jobbe for leger uten grensen og redde liv. Jeg skal redde verden.

– Og sånn gikk det også, nesten, forteller hun i intervjuet.

Gunhild og Petter Stordalen besøkte Antarktis: – Det har vært fantastisk!

Kvinnekonferanse

Onsdag forrige uke holdt Gunhild Stordalen et innlegg under konferansen Kvinner i fokus. Der tok hun tok for seg sammenhengen mellom vår og planetens helse.

Der fortalte hun også at moren hennes fremdeles er sjokkert over at hun har giftet seg med Petter Stordalen.

– Mamma - som har livstidsmedlemskap i Fremtiden i våre hender, og som tror at penger er roten til alt ondt - har fortsatt symptomer på posttraumatisk stressyndrom. Hun hadde nok ikke sett for seg en solariumsbrun duracell-milliarder som svigersønn.

– Selv om hun ikke vil innrømme det, vet jeg at hun hadde håpet på en helt annen på mine vegne, spøker Stordalen, og viser fram et bilde av miljøaktivist, og leder av miljøstiftelsen Bellona, Frederic Hauge.

– Men så går ikke livet heller alltid slik man tror, sier Stordalen og smiler.

Vil redde verden

Da hun gikk ut av legekontoret i februar, og hang av seg stetoskopet og legefrakken, hadde hun bestemt seg.

– Og jeg var helt sikker; ja jeg skal bruke utdannelsen min, ja jeg skal fortsatt redde liv, ja jeg vil fortsatt redde verden - kanskje mer en noensinne, men ikke ved å jobbe som lege, forteller Stordalen.

Drømmen om å bli Norges beste kirurg, er byttet ut med en ny drøm og nye mål. Jordkloden er neste pasient.

– Jeg ville bli kirurg, nå skal jeg bli klimadoktor.

LES OGSÅ: Enare (5) sjarmerte Gunhild

Artikkeltags