Gunhild Stordalen er alvorlig syk

Gunhild Stordalen. Foto: Irene Mjøseng

Gunhild Stordalen. Foto: Irene Mjøseng Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Gunhild Stordalen har fått den alvorlige sykdommen Systemisk sklerodermi.

DEL

Sykdommen er livstruende. 35-åringen fra Kongsberg som er gift med Petter Stordalen kjemper sin livs kamp, melder Dagens Næringsliv.

Det som startet med et vondt kne før sommeren viste seg å være noe langt mer alvorlig. For nøyaktig én måned siden fikk Gunhild Stordalen bekreftet at hun har den svært alvorlige sykdommen Systemisk sklerose, som rammer bindevevet i kroppen. Hun har fått påvist å ha såkalt diffus kutan variant, som er en aggresiv og dødelig variant av sykdommen.

Ekteparet har reist til et sykehus i Nederland hvor Gunhild Stordalen skal få en svært tøff alternativ behandling. Ekteparet vil være på sykehuset til langt ut i 2015. Gunhild Stordalen skal få cellegift og gjennomgå en stamcelletransplantasjon.

– Selv om det er en tøff behandling, er det min eneste mulighet til å komme tilbake.

– Jeg innser at jeg kommer til å bli uendelig syk og kanskje subbe borti gravkanten med begge bena før jeg er gjennom behandlingen. Men jeg har forsonet meg med risikoen. Alternativet er så mye dårligere. For det eneste jeg vet, er at uten stamcelletransplantasjonen, kommer jeg til å bli verre. Mye verre. For meg er dette en mulighet. Og jeg biter tenna sammen, jeg krummer nakken og tenker at dette skal jeg faen meg komme meg igjennom. Jeg skal gi alt jeg har. Og det er ganske mye, sier Gunhild Stordalen til Dagens Næringsliv.

stordalen

Gunhild Stordalen holdt foredrag om miljøvern for næringslivet i Kongsberg i fjor. Her sammen med ektemannen Petter Stordalen og hotellsjef på Grand, Janne Johansen. Foto: Irene Mjøseng.

Ekteparet Stordalen har opplevd å motta massiv støtte etter at Gunhilds sykdom ble offentlig kjent fredag kveld. Petter Stordalen takker for all støtten på Twitter:


 

LES OGSÅ:  Gunhild Stordalen fikk pris av svenskekongen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken