Kongsberg-jente alvorlig skadet - 68 bekreftet døde

Bjørn Tore Ødegården. FOTO: Lars Bryne

Bjørn Tore Ødegården. FOTO: Lars Bryne

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Ap-politiker fra Kongsberg Bjørn Tore Ødegården, er svært bekymret for datteren, Marte (17), som er blant de som har blitt skutt på Utøya under terroranslaget mot AUF-campen.

DEL

Ødegården bekreftet i går kveld at datteren Marte er blant dem som har blitt skutt.

– Marte lever. Hun er skutt og alvorlig skadet, jeg vet ikke mer. Jeg er på vei til Drammen sykehus hvor hun vil bli operert, sier Ødegården til Laagendalsposten.

Han er svært preget av hendelsen og vil oppholde seg i Drammen i natt for å være nær datteren.

Marte Gustavsen Ødegården har vært delegasjonsleder for buskeruddelegasjonen på AUF-leiren på Utøya i år. Faren reiste til området tidligere i kveld og var bekymret grunnet mangel på livstegn etter skyteepisoden.

Ordføreren sterkt preget

Kongsbergordføreren Vidar Lande (Ap) er på ferie på fjellet. Han reagerer sterkt på det som har skjedd.

– Det oppleves voldsomt. Jeg kan ikke si mer enn det. Tankene går først og fremst til de som er berørt, sier en tydelig oppbragt Lande på telefonen ved 21-tiden fredag kveld.

Lande er nær venn og partikollega med Bjørn Tore Ødegården og Martes mor, Laila Gustavsen.

68 personer drept

Politiet bekreftet ved 09-tiden at 84 personer er døde på Utøya. Antallet døde har i ettertid blitt justert ned til 68. En gjerningsmann er pågrepet. Vedkommende opptrådte i politiklær i forbindelse med skytingen og skal ha brukt et automatvåpen. Mannen sitter nå i avhør hos politiet.
 

Artikkeltags