– Meld fra om dårlig brøyting og nedkjørte lyktestolper

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Ser dere noe, må dere si ifra, sier Henning Thorsteinsen, teknisk sjef i Kongsberg kommune.

DEL

Under utvalg for miljø og utvikling kom politikerne med flere innspill under behandlingen av økonomirapporten for tekniske tjenester hos tekniske tjenester. De hadde ikke noe å utsette på fremlegget i saksdokumentene, men brøyting, gatelys og nedkjørte lyktestolper engasjerte de folkevalgte.

Kommunen oppfordrer til å rapportere mangler på FiksGataMi.no!

Odd G. Mortensen (FrP) ønsket at kommunen skulle evaluere de innleide firmaene som brøyte kommunens veinett.
– Vi må se på innholdet av hva vi betaler for, sa han.
Thorsteinsen svarte at kommunen jevnlig følger opp de som blir leid inn til brøytejobbene, og at de ofte bytter ut innleier.

Tetti-Tertu Selmer (FrP) hadde kjørt på fylkesveien litt sør for Hostvedt da det var kommet fem centimeter med snø. Det var ikke brøytet på veien, men en bil saltet veibanen – som førte til slaps og ujevnt føre.
– Her kan det ha vært på grensen til en snødybde der det ikke er vits med brøyting først, men det skal vi sjekke, svarte Thorsteinsen.

Arne Henning Rasmussen (V) lurte på hvorfor det tok så lang tid å bytte ødelagte gatelyspærer.
– Hvorfor er det enkeltlamper som forblir mørke? Er det virkelig så dyrt å skifte dem ut?
Teknisk sjef svarte at det er en stor utgift å skifte gatelyspærer, og at de var avhengig av at politikerne bevilget mer penger for at det skulle bli et vedlikehold som kjapt kunne repareres.
– Vi må spare på pengene, for selv om de store snømassene er kommet ennå, så kommer vinteren. Vær du sikker, sa Henning Thorsteinsen.

Trond Olufsen (Ap) ville vite hvorfor ikke noe ble gjort med de skjeve lyktestolpene i byen.
– Kjører noen på den, blir de jo stående i en evighet uten å bli rettet på. Siden det er bileierens forsikring det går ut over, så bør det ikke påvirke kommunens budsjett, spurte Olufsen.
Henning Thorsteinsen svarte at svært få melder fra om at de har kjørt ned lyktestolper..
– Det er sjelden vi vet hvem som har kjørt dem ned, så det må gå fra vårt eget budsjett. Derfor tar det tid.

Irene Thorberg (AP) kom med skryt av den kommunale brøytingen, og Tetti-Tertu Selmer kom også tekniske tjenester litt i forsvar.
– Nå har jeg sittet i UMU i åtte år, og hvert eneste år har det vært kutt i budsjettene til tekniske tjenester. Hvert eneste år. Så vi politikere har delvis skyld i at lysstolper ikke rettes opp, men med den økonomien vi har i kommunen vå vi jo gjøre prioriteringer, sa Selmer.

Teknisk sjef Henning Thorsteinsen ba politikerne om at de skulle melde fra på e-post til ham om lignende spørsmål når de oppsto.

Kongsebrg kommune har tidligere oppfordret publikum til å bruke nettstedet FiksGataMi.no for å melde om feil og mangler. Dette er en tjeneste som er kjent fra før, og er tilgjengelig gjennom kommunens nettsider. Her kan man melde inn problemer ved veiene direkte til kommunen.
– Tilbakemelding fra publikum er viktig, har Bernt Søraa, som er webredaktør i Kongsberg kommune, tidligere sagt til Laagendalsposten.

Artikkeltags