Nå blir det kun symbol-vær

Symbolene vil fortsatt dukke opp, men meteorologenes bearbeidede værmeldinger i tekstform vil forsvinne fra onsdag.

Symbolene vil fortsatt dukke opp, men meteorologenes bearbeidede værmeldinger i tekstform vil forsvinne fra onsdag.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Statsmeteorologene streiker fra onsdag, men vi får fortsatt værmelding her på Laagendalsposten.no.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det vil si, så lenge teknologien står oss bi. Værsymbolene du ser på Laagendalsposten.no (og Yr.no) er automatisk generert ut fra værstasjonenes data. Skjer det noe med teknologien, vil den trolig ikke repareres før streiken er over.

Værsymbolene på Yr.no og på http://vaer.laagendalsposten.no/ vil fortsatt oppdatere seg under streiken, selv om hovedsammenslutningen UNIO trapper opp streiken.

Ansatte ved værvarslingsavdelingen på Blindern er nå også tatt ut i streik, og dette betyr at hele Sør-Norge kun vil få værvarsler som er automatisk produsert.

Værvarslingen på Vestlandet er allerede i streik, noe vi allerede har sett på TV-skjermen.

Samproduksjon

I en pressemelding fra Meteorologisk institutt står det at værvarsler og andre produkter fra Meteorologisk institutt er i all hovedsak en samproduksjon mellom regionkontorene i Oslo, Bergen (Vervarslinga på Vestlandet) og Tromsø (Vervarslinga for Nord-Norge).

Som følge av den opptrappede streiken vil værvarsler/produkter som normalt produseres i Oslo og Bergen utebli, mens andre produkter fra Meteorologisk institutt vil kunne inneholde mangler.

Til høyre kan du se hva streiken får av følger.

Fly må fylle mer drivstoff

NRK skriver at meteorologstreiken kan føre til flykaos, men det er søkt om dispensasjon fra streiken for overvåking for ivaretakelse av nødvendig nasjonal sikkerhet over norske landområder, i norsk luftrom, og i norske interesseområder til havs. I tillegg skal varsling av ekstremvær som truer liv, helse og nasjonal infrastruktur, i alle deler av landet, til havs og på sokkelen opprettholdes.

Likevel, streiken kan gå ut over tjenesten som gir varsel til fly under landing. Det fører til at pilotene må ha en alternativ landingsplan ved en flyplass som ikke er rammet av streiken.

Informasjonssjef Åsa Larsson i Norwegian sier til NRK.no at selskapet skal utføre sine flyvninger som normalt.

– Det er begrenset hvordan streiken i flyværstjenesten vil ramme våre tjenester. Jeg ønsker heller ikke å spekulere i hvordan streiken kan komme til å ramme oss, sier hun.

– Vi vil fint kunne håndtere situasjonen hvis det blir utvidet streik. Vi må ha alternative flyplasser vi kan lande på og ta med oss ekstra drivstoff for å gjøre dette, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til NRK.no.

Dette er noe flyselskapet gjør gjennom hele vinteren og det er ikke noe dramatikk ved dette.

– Men dersom streiken går over lengre tid er ikke dette en god situasjon, innrømmer han.


 

Artikkeltags