Tirsdag var det Ola Borten Moe som ble nevnt som ønskevalg til nestledervervet. Onsdag skriver Nationen at Lundteigen også er et ønsket valg.

Del

–Én av dem bør bli statsråd, og den andre nestleder. Jeg tror ikke en ny statsråd skal være nestleder, for å si det sånn, sier Kari Anne Sand, leder i Kongsberg og Sandsvær Senterparti.

Arnfinn Nergård som leder Hedmark Sp mener imidlertid at Lundteigen er mer omstridt enn Moe, og at Lundteigen derfor neppe kan nå opp. Flere andre Sp-ere som avisen har snakket med, omtaler Lundteigen som «løs kanon» og mener at han med sine 57 år kanskje er for gammel til å påta seg nestledervervet.

LES OGSÅ: Politikerne må bestemme seg

– Han er en stor ideolog og har vært veldig viktig for partiet, men jeg tror nok Lundteigen har den beste tiden i partiet bak seg, sier Ola Smeplass, leder i Nordland Sp.

Lundteigen sier til avisen at det er hyggelig å bli nevnt. Han vil ikke lansere sitt kandidatur, men etterlyser en åpen debatt om partiets veivalg. Selv mener han å vite hva han vil med Sp.

LES OGSÅ: Sykehuset drives etter bastardmodell

– Jeg har dyrket mye jord hjemme på gården, og føler meg som en politisk nydyrker i mange tilfeller. Jeg er ikke opptatt av å treske gammel halm. Det kommer det ikke noe nytt av. Det er å så og å skape noe som er viktig, sier Lundteigen. (©NTB)