Mandag ble årets finale i KoduCup arrangert på Kongsberg, og skolebarn fra hele landet konkurrerte om å bli Norges mest lovende spilldesignerne.  Årets KodCup finale er den andre som arrangeres, og 50 skoler fra hele landet har deltatt.

– Mange av spillene som blir presenterte er avanserte og på nivå med noen av de første dataspillene som kom på markedet, sa én av representantene fra juryen, Torgeir Waterhouse fra IKT-Norge og LKK (Lær kidsa koding) under spill-presentasjonen.

Under mandagens finale deltok 10 lag, hvorav fire av lagene var fra Kongsberg.  Av de fem prisene som ble delt ut, gikk to av dem til kongsbergelever.

Daniel Halland (15) fra Vestsiden ungdomsskole, stakk av med prisen Kodu Nerd for beste kode, funksjonalitet og muligheter for sitt spill  "Defense 2". Selv beskriver han spillet sitt som et overlevelsesspill.
– Jeg startet å jobbe med det i fjor, og vant for beste koding, fortalte Halland tidligere på dagen.
– Det er veldig gøy, men også mye jobb, sa Halland.

Den andre prisen som gikk til kongsbergelever, var prisen Kodu Narr, for beste interaktive fortelling. Prisen gikk til Simen Murud og Mathias Lindén for spillet «After the fall».

– Spillet vårt er basert på virkelig historie, og  vi har trukket inn både  1. og 2. verdenskrig, sa Simen før utdelingen.

Vinneren av Kodumaster 2014 ble Trials kodu fra Bærum. De fikk utdelt den gjeve vandrepokalen av fjorårets vinnere fra Kongsberg, Little Programmers.