- Vi kommer til å streike lenge

Roar Flåthen

Roar Flåthen Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

LO-leder Roar Flåthen fra Kongsberg forlanger at den rødgrønne regjeringen legger mer penger på bordet.

DEL

- Denne streiken kunne vært unngått. Men nå er vi i streik og hvis Staten ikke bidrar med mer penger, skal jeg love deg at vi kommer til å streike lenge; da står vi foran en langvarig konflikt, sier Flåthen i sitt første intervju etter at streiken i stat og kommune var et faktum, sier han til VG på nett.

SISTE: Streik også i Oslo

Provokasjon

Til avisen uttrykker også LO-sjefen irritasjon over at ledere ansatt i de største selskapene i staten hadde en lønnsvekst på 17 prosent i fjor. Likevel mener Flåthen at streiken burde vært unngått.

- Jeg mener streiken kunne vært unngått, fordi våre krav overhodet ikke var høye. Det eneste våre ansatte i stat og kommune krevde, var å få like mye i lønnsøkning som det man fikk i frontfagene i industrien. Og det var moderate krav som vi ikke trodde vi trengte å gå til streik for å få gjennomslag for, nettopp fordi det var en rettferdig lønnskamp, skriver VG.

Liten avstand

I følge NRKs økonomikommentarer Steinar Mediaas på Dagsnytt 18 tirsdag kveld er det veldig liten avstand mellom partene i selve lønnsspørsmålet. Ifølge Mediaas bare 0,27 prosent, eller cirka 1.000 kroner på årslønna.

Noe av irritasjonen fra de organiserte er at de mener staten er i ferd med å bryte inngåtte avtaler om hvordan lønnsglidningen skal behandles i etterkant, og i forhold til Frontfagene. Dette er en avtale organisasjonene hevder ble inngått med Bondevik 2-regjeringen, og som den rødgrønne regjeringen nå vil bryte.

Artikkeltags