Møtet med de ansatte på sykehuset ble kraftig kost for politikerne.
– Vi har fått bekreftet våre mistanker om at det kjøres prosesser på siden av prosessene. Vi som kommune skal sitte ved bordet i saker som angår Kongsberg sykehus, slik er det ikke nå, sier ordfører Vidar Lande.

Del

Bjørn Tore Ødegården som er leder i Buskerud Arbeiderparti, er heller ikke nådig.
–  Vestre Viken forsøker å ta bit for bit fra Kongsberg Sykehus, slik at det skal bli lettere å fjerne funksjonene. Det er uhørt, og vi godtar det ikke, tordner Ødegården.
– Vår tillit til Vestre Viken-ledelsen er liten. De har en lang vei å gå for å bygge den opp, i hvert fall hva Kongsbergs befolkning og de sykehusansatte angår.

– Jeg ønsker å be administrerende direktør Nils Fredrik Wisløff å komme til Kongsberg, vise seg fram, og møte befolkningen, sier Bjørn Tore Ødegården.

LES OGSÅ: Vi er lysere til sinns nå

Stortingsrepresentant Laila Gustavsen er opptatt av at de overordnede politiske føringer skal følges av Vestre Viken.
– De bryter med det som er nedfelt i Soria Moria-erklæringen, og om Vestre Viken presser på for å legge ned nøkkelfunksjoner som bløtkirurgi i Kongsberg, må vi ta dette helt til topps, sier Gustavsen. Hun snakker da om helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, og utelukker ikke at Kongsberg sykehus blir en sak for regjeringen dersom Vestre Viken ikke rydder opp.

LES OGSÅ: Sjølmål av arbeiderpartiet