Pålsbu kraftverk åpnet i går

FOTO: STATKRAFT

FOTO: STATKRAFT

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

For første gang blir det laget strøm av vannet som renner fra Pålsbudammen til Tunhovd.

DEL

I går åpnet Pålsbu kraftverk, som ligger rett innunder Pålsbudammen i Nore og Uvdal kommune, og for første gang blir det laget strøm av vannet som renner fra Pålsbudammen til Tunhovd. Dette skal være nok til å dekke forbruket i 1000 husstander.

Kraftverket åpnet klokken 16.00 i onsdag og den ferske ordføreren Kirsten G. Hovda og styreleder Arvid Grundekjøn i Statkraft stod for den offisielle åpningen.

– Pålsbu kraftverk er et fremtidsrettet prosjekt som viser den nye og miljøvennlige måten å utnytte vannkraften på - skånsomt mot naturen og mer effektivt enn før. Dette kraftverket illustrerer på en god måte at det fortsatt er mye å hente fra våre rene og fornybare vannkraftkilder, sier konsernsjef Bård Mikkelsen i Statkraft i en pressemelding.

Pålsbu kraftverk utnytter fallet i den gamle Pålsbudammen, som ligger mellom Pålsbu- og Tunhovdfjorden øverst i Numedalslågen. Kraftverket vil årlig gi cirka 22 GWh ny, ren energi, og er et godt eksempel på miljøvennlig opprustning i gamle vannkraftanlegg.

Artikkeltags