Gå til sidens hovedinnhold

Kongsberg-mann gikk igjennom isen på Sønstevann

Artikkelen er over 4 år gammel

Nødetater, luftambulanse, SeaKing og dykkere rykket ut til Sønstevann onsdag. En mann fra Kongsberg gikk gjennom isen onsdag.

Telemarks-politiet fikk melding om en person som hadde gått gjennom isen på Sønstevann onsdag. Sønstevann ligger mellom Bolkesjø og Hovin. Dykkere fra Kongsberg rykket også ut, i tillegg til nødetater, luftambulanse og SeaKing.

Meldingen kom rundt klokken 18 onsdag.

18.36 melder politiet at luftambulanse og Seaking har lokalisert en person på isen, og startet redning.

Vel ti minutter senere oppdaterer de at en person har vært igjennom isen, men kommet seg opp igjen. Det skal ikke være andre personer som har vært der, ifølge politiet på Twitter.

Vedkommende ble fraktet til Drammen sykehus med helikopter.

– Vi vet foreløpig ikke noe om skadeomfanget, men mannen har ligget en stund på isen, og han har også vært under vann en stund. I første omgang er det snakk om nedkjøling, sier operasjonsleder Gisle Småge til NTB.

Torsdag morgen opplyser operasjonsleder Aadne Røilid i Sør-Øst politidistrikt at mannen ikke skal ha noen skader av betydning, men at det nok har vært en traumatisk opplevelse.

Laagendalsposten får opplyst at mannen er fra Kongsberg. Vestre Viken sier torsdag ettermiddag at mannen fortsatt er til behandling ved sykehuset i Drammen. Utover det kan ikke sykehuset si noe om mannens tilstand.

LES OGSÅ: «Hold kjeft Laagendalsposten»

LES OGSÅ: IL Skrim fikk 18,5 millioner kroner for Skrimsletta

LES OGSÅ: Slukket ild i tørt gress

Kommentarer til denne saken