Førstebetjent ved kriminalavdelingen på Kongsberg politistasjon, Einar Sandven, bekreftet tirsdag morgen at en mann ble arrestert og siktet for voldtekt etter en hendelse som ble rapportert natt til søndag 27. september.

Den siktede ble sittende i arrest fra pågripelsen natt til søndag mens politiet skaffet seg oversikt i saken.

– Vi har vurdert at det ikke  er nødvendig med ytterligere varetektsfengsling, sier Einar Sandven. Dette fordi politiet ikke ser noen fare for bevisforspillelse, sier Sandven.

Tidlig tirsdag ettermiddag ble mannen derfor løslatt.

Politiet vil ikke gå nærmere inn på detaljer i saken og kommenterer ikke spørsmålet om det foreligger noen form for tilståelse i saken.

Fra Kongsberg

Mannen er i slutten av 20-årene og hjemmehørende i Kongsberg. Den fornærmede kvinnen i saken er i 30-årene og også bosatt i Kongsberg.

Ugjerningen skal ha skjedd i forbindelse med en privatfest i en bolig i kommunen natt til søndag.

Varslet av vitner

– Hvordan fikk politiet melding om saken?

– Vi ble varslet av andre personer som var på stedet, forteller Sandven.

Patruljen rykket ut til stedet. Kvinnen ble da tatt hånd om og kjørt i voldtektsmottaket i Drammen. Dette er rutine i slike saker og det handler både om å sikre biologiske spor og ikke minst om at den fornærmede ivaretas av kyndig personell.

Pågrepet på stedet

– Ble den siktede pågrepet umiddelbart?

– Ja. Vedkommende ble innbrakt av politiet som kom til stedet og tatt med til arresten. Mannen er dermed siktet for ugjerningen.

– Er dette noe som har foregått i nære relasjoner?

– Slik det ser ut nå, ser det ikke sånn ut. Vi jobber nå med å kartlegge omstendighetene. Det som skjer nå, er at vi gjennomfører avhør av den siktede og av vitner som har vært på stedet, sier Sandven.

Videre etterforskning

Videre etterforskning innebærer flere avhør, og i tillegg  skal det foretas sporundersøkelser i boligen hvor voldtekten skal ha funnet sted.

Videre skal eventuelle biologiske spor sendes til Kripos for videre undersøkelser. Erfaringsmessig vil slike analyser ta en del tid, ofte flere uker.