Stakk fra regningen på Grand

UTSATT FOR SVINDEL: Grand Hotell i Kongsberg serverte mat og drikke til en mann som ikke betalte for seg.

UTSATT FOR SVINDEL: Grand Hotell i Kongsberg serverte mat og drikke til en mann som ikke betalte for seg. Foto:

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

På Romerike har han gjort det samme over 100 ganger, og han har allerede fått besøksforbud flere steder. Nå er den notoriske restaurantsvindleren kommet til Kongsberg.

DEL

Mannen som torsdag kveld gikk fra spisested til spisested i Drammen og spiste og drakk uten å betale for seg, var på Grand i Kongsberg fredag

Mannen bestilte både mat og vin, men stakk av uten å betale.

Arne Vagnild i Kongsberg-politiet sier at politiet kun har fått melding fra Grand om denne mannen, men det er uvisst om han har vært og forsynt seg på andre spisesteder uten å gjøre opp for seg.

Grand meldte fra til politiet ved 15.30-tiden.

- Mannen er nå bortvist fra Kongsberg. Han ble sendt med tog til Drammen, forteller Vagnild.

- Om han blir straffet eller ikke vet jeg ikke. Det er ikke sikkert han er strafferettslig tilregnelig, forteller Vagnild.

Da politiet ble kjent med hvordan mannen har operert på flere spisesteder i Drammen, varslet de blant annet Grand i Kongserg, men likevel klarte mannen å svindle til seg mat og drikke.

Gjør det hele tiden

Denne karen, som er født i 1972, hører hjemme på Jessheim, og der har han også gått inn på  restauranter og spist og drukket godt, men uten å kunne gjøre opp for seg.

Ifølge politiets operasjonsleder Trond Egil Groth har han gjort det et tresifret antall ganger, det vil si minst 100 ganger. Han gjør det hele tiden, bare siden 8. september har han gjort det hele elleve ganger.

Kan ikke straffes

Og han kan ikke straffes.

– Etter loven er det ikke straffbart å spise og drikke uten å kunne gjøre opp for seg, hvis man går med på å oppgi personalia. Og det gjør han, sier Groth.

Så plagsomt har dette blitt for restaurantbransjen på Romerike at politiet har gitt ham besøksforbud på samtlige serveringssteder på Romerike.

LES OGSÅ:

Kvinne skadet i utforkjøring

Sau surret rundt å E134

Kjørte i 141 km / t i 90-sona

Artikkeltags