Nye trusler mot skoler

Det har nå kommet flere trusler mot skoler i Sør-Øst politidistrikt. Politiet anser dem som ikke reelle.

DEL

Politiet skriver i en pressemelding at de ser svært alvorlig på slike trusler, og etterforsker sakene. Sør-Øst politidistrikt samarbeider med KRIPOS og PST.

Samtidig sier Geir Oustorp, leder for forebyggende avdeling i Drammen, at de ikke tror noen vil gjøre alvor av truslene. Truslene går også nå på skoleskyting.

– Ikke reelle

– Vi tar det på alvor, men ser ikke på truslene som reelle, sier han.

«I løpet av det siste døgnet har det blitt publisert trusler mot skoler i store deler av landet.», skriver politiet i pressemeldingen.

I motsetning til sist gang, gjelder truslene også mot barneskoler, ungdomsskoler og universiteter.

– Det er samme type trussel som er sendt til alle skoler, sier Oustorp.

Smitte

De skriver videre at trusler har ofte en smitteeffekt på andre. Det er allerede opprettet en straffesak mot en 17-åring fra Buskerud, etter at vedkommende publiserte trusler mot skolen han er elev ved.

Alle skolene er i normal drift, etter anbefaling fra politiet.

– Vi kommer til å kjøre rundt til skolene, siden det er mange nå som er bekymret, men vi anser altså truslene som ikke reelle, sier han.

«Dersom det oppstår behov for spesielle sikkerhetstiltak, vil skolene få melding om dette fra politiet», skriver politiet i meldingen.

Skolesjef i Kongsberg kommune, Håvard Ulfsnes, er ikke kjent med at det er konkrete trusler mot skoler i Kongsberg, og skoledagene går derfor som vanlig.

LES OGSÅ: Trusler mot Kongsberg videregående: – Skoledagen går som normalt

Artikkeltags