Sendte saken tilbake til UKO

KAN BLI AVGJORT: Blir det ny skole på Skavanger? Det avgjør muligens kommunestyret onsdag kveld.

KAN BLI AVGJORT: Blir det ny skole på Skavanger? Det avgjør muligens kommunestyret onsdag kveld.

Artikkelen er over 3 år gammel

Kommunestyret i Kongsberg gjorde onsdag kveld et enstemmig vedtak om å sende avgjørelsen om hvorvidt utbyggingen av Skavanger skole skal utsettes, tilbake til Utvalg for kultur og oppvekst.

DEL

Utvalget skal da komme med en uttalelse i saken, som skal behandles i deres neste møte, som er i mars. Så de som hadde håpet på en avgjørelse i kommunestyremøtet, må smøre seg med tålmodighet inntil videre.

Ønsker sunnere økonomi

Tidligere denne uka sa rådmannen i Kongsberg Wenche Grinderud at det er på tide å bremse investeringene i nye bygg for å gi kommunen en sunnere økonomi.

Hun fikk motstand av Høyre, som mente at skole og helse er det viktigste en kommune kan drive med. Partiet mener også at Skavanger skole er så nedslitt at den trenger å oppgraderes så rask som mulig.

Forstår situasjonen

Leder for FAU på Skavanger skole, Bent Ståle Bernhardsen, har forståelse for at byggingen av ny skole utsettes hvis kommunen ikke har nok penger.

– Vi trenger en ny skole, så hvis dette blir vedtatt er det synd. Men jeg har samtidig forståelse for det, hvis det ikke er mer penger igjen, sier han.

Han forteller det per i dag er for liten til at alle elevene får plass inne i den gamle skolebygningen og at flere elever derfor er plassert i brakker utenfor skolen.

– Vi ønsker oss så klart en ny skole siden den gamle er veldig nedslitt. Så da får vi stole på at vi står høyt på prioriteringslista når kommunen får mulighet til å bygge noe nytt igjen, fortsetter han.

Artikkeltags