Norsk Gjenvinning overtar avfallsinnhentingen

NY AKTØR: Kommunen har inngått avtale med en ny privat aktør om søppelinnhenting.

NY AKTØR: Kommunen har inngått avtale med en ny privat aktør om søppelinnhenting. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kongsberg kommune har inngått en avtale med Norsk Gjenvinning renovasjon AS.

DEL

Det skriver Kongsberg kommune på sine nettsider.

Jens Sveaass, kommunalsjef for tekniske tjenester og samfunnsutvikling er fornøyd.

– For kommunen har det vært viktig å ivareta våre forpliktelser overfor innbyggerne, og sørge for at innhenting av husholdningsavfall skal skje som forventet, og til en forutsigelig pris. Norsk Gjenvinning trer inn i den avtalen og de vilkår Kongsberg kommune hadde i forrige kontrakt knyttet til innsamling av husholdningsavfall. For tjenesten ute blant publikum, og for alle praktiske formål er det ingen endring, uttaler Sveaass i en pressemelding.

LES OGSÅ: Avfallshåndteringen: Privat aktør på vei inn

Gikk konkurs

Bakgrunnen for at det nå blir en endring er at RenoNorden, som sto for søppelinnhentingen i Kongsberg, gikk konkurs i forrige uke.

I perioden som har gått siden dette skjedde, har kommunen jobbet på spreng for å finne en ny løsning.

Rødt gikk ut og foreslo at kommunen selv burde overta håndteringen av husholdningsavfallet. Rødts Veslemøy Fjerdingstad uttalte at kommunal drift var den tryggeste løsningen, noe Høyre mente var helt feil.

Men nå kommer det altså en ny privat aktør på banen.

LES OGSÅ: Stemte for lengre åpningstider på Røysa

– Ansatte fått nye tilbud

Modellen for søppelinnhenting man har hatt i kommunen, skal videreføres. Det vil si at det ikke blir noe dyrere eller høyere gebyrer som følge av endringen, skriver kommunen.

– De ansatte i selskapet som gikk konkurs er alle ivaretatt, og har så langt jeg har brakt på det rene alle sammen fått nye tilbud. Jeg vil også berømme de ansatte som har håndtert en usikker tid med ståpåvilje og ønske om å bidra, sier Sveaass, som kjenner Norsk Gjenvinning som et veldrevet selskap.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken