Rød løper, kjole, champagne og musikk på Rødberg

UTSTILLING: Fredag 13. September er det 
duket for offisiell åpning av Europanutstillingen på Rødberg.

UTSTILLING: Fredag 13. September er det duket for offisiell åpning av Europanutstillingen på Rødberg. Foto:

Kjole og dress er kleskoden når det fredag 13. september inviteres til utstillingsfest for Europan.

DEL

15 forslag har kommet inn til arkitektkonkurransen Europan som skal avgjøre hvordan Rødberg sentrum skal se ut i fremtiden.

Fredag er det åpning av utstillingen av de 15 forslagene, i lokstallen på Rødberg. Dette er noe arrangørene Hilde Søraas Grønhovd, kommunikasjonsansvarlig i Buskerud Næringshage og Gro Irene Svendsen, rådgiver forretningsutvikling, gleder seg veldig til.

Les også: Arkitektkonkurransen Europan 15 lansert på Rødberg 

Europan er en idékonkurranse for unge arkitekter, landskapsarkitekter og urbanister. Temaet for konkurransen er «Den produktive byen 2», som handler om ressurser, mobilitet og sosial kapital. Sentrale spørsmål i konkurranseprogrammene er hvordan kommunene kan utvikle sine sentrumsområder, fylle dem med liv og bli attraktive møtesteder.

Les også: Rødberg med i internasjonal arkitektkonkurranse 

Nore og Uvdal kommune ønsket seg ideer på hvordan Rødberg sentrum kan gjøres mer attraktivt som sosialt møtested og som arena for nyetableringer. Kommunen ba om en helhetlig plan for en variasjon av sosiale møtesteder og bedre forbindelser mellom sentrumsområdene i Rødberg.

Hva er Europan?

  • Europan er en Europeisk arkitektur- og byutviklingskonkurranse for arkitekter, landskapsarkitekter og planleggere under 40 år.

  • Målet med konkurransen er innovasjon innen arkitekturfaget og å gi unge arkitekter oppdrag.

  • I styret for Europan Norge sitter representanter fra Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim, Bergen Arkitekthøgskole, Norske Arkitekters Landsforbund, Norsk Form og Universitet for miljø- og biofag. Sekretariatet drives av arkitektkontoret Kaleidoscope Nordic.

  • Europan Norge ble grunnlagt i 2003 av Cornelius Brekke.

  • Konkurransen arrangeres annen hvert år.

Les også:

Artikkeltags