Gå til sidens hovedinnhold

Skal pusse opp hytte: – Vi er overveldet og evige takknemlig for støtten

Artikkelen er over 2 år gammel

Kongsberg Røde Kors har fått mange med på spleiselaget når hytta på Sachsen pusses opp.

– Vi er overveldet og evige takknemlig for støtten vi har fått i forbindelse med oppgraderingen av Røde Kors-hytta på Sachsen fra både Ikeas nabofond, Sparebankstiftelsen DNB og Sparebank 1 Stiftelsen BV.

Det sier Hanne Berntsen i Kongsberg Røde Kors.

Bidragsyterne vil gjennom hver sine delprosjekter, bidra til at hytta får en solid oppussing innendørs, samt en ordentlig uteplass hvor det vil bli mulighet for turgåere å sette seg ned.

– De  bidrar alle til at drømmer blir virkelighet, og at vi får en hytte som er optimalt innrettet og tilpasset aktivitetene våre for alle aldersgrupper. Gjennom oppussingen vil vi ivareta det historiske perspektivet, gjennom et moderne uttrykk. Frem mot Kongsberg Røde Kors sitt 100 års jubileum i 2021, vil hytta også bli malt og fikset utendørs, fortsetter Berntsen.

Hytta blir i dag benyttet av ungdomsgruppa, RØFF, samt til kurs og arrangermenter i hjelpekorpset. Målet er mer aktivitet når hytta blir ferdigstilt til våren, slik at den også kan være åpen for alle som ferdes i området, når hjelpekorpset er på hytta.

Sist uke var Ikeas representant på Sachsen for å overrekke 20.000 kroner fra nabofondet. Ikeas nabofond er etablert for å støtte gode prosjekter og kreative tiltak for barn og miljø.

LES OGSÅ: – Man kan vel si at jeg alltid har vært spenningssøkende og nysgjerrig

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.