Legger seg langflat for kritikken

BEKLAGER:@ Ordfører Dag Lislien beklager at utfallet av forhandlingene med Høyre og KrF ble lekket til Laagendalsposten før han fikk informert Ap. FOTO: LARS ANDREAS ELLINGSGARD ØVERLI

BEKLAGER:@ Ordfører Dag Lislien beklager at utfallet av forhandlingene med Høyre og KrF ble lekket til Laagendalsposten før han fikk informert Ap. FOTO: LARS ANDREAS ELLINGSGARD ØVERLI

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Ordfører Dag Lislien (Sp) beklager etter at Steinar Berthelsen (Ap) kritiserte Senterpartiet for uverdige politiske forhandlinger.

DEL

Til tross for at Ap har syv av 17 representanter i kommunestyret i Rollag, sitter partiet uten lederroller i de politiske utvalgene.

I dagens papirutgave av Laagendalsposten kritiserer Steinar Berthelsen det han har opplevd som uverdig prosess i etterkant av kommunevalget.

– Til tross for at vi, med fire av ti velgere, er det største partiet, er vi ikke tatt med i en eneste samtale etter valget. Det synes jeg er uverdig i et demokrati, sa Berthelsen dagen etter at han ga fra seg ordførerstolen til Dag Lislien (Sp).
– Det handler om måten prosessen er kjørt på. Det er anstendig å snakke sammen.

Beklaget personlig

Etterfølgeren la seg flat for kritikken i avisen. Her er hele intervjuet som ble gjort med Dag Lislien dagen etter torsdagens konstituerende kommunestyremøte.
– Steinar Berthelsen opplever det som uverdig at Ap har blitt totalt satt til side i forhandlingene. Har han grunn til det?
– Det som skjedde var at resultatet av forhandlingene mellom Sp og Høyre ble lekket til Laagendalsposten før vi rakk å underrette Ap om det. Derfor har Berthelsen og Ap grunn til å føle seg tilsidesatt. Dette er veldig beklagelig. Det er ikke slik vi skal opptre. Jeg har personlig skrevet til Steinar Berthelsen og beklaget det som skjedde. Det gjentok jeg i anledning kommunestyremøtet på torsdag.
– Hva skjedde da resultatet lakk ut?
Det vet jeg ikke, svarer Lislien og viser til at han ikke deltok i forhandlingene mellom Sp, Høyre og KrF.
– Men posisjonene ble uansett fordelt uten Ap. Hva slags innvirkning ville det hatt dersom Ap hadde fått vite om resultatet før det sto på trykk i Laagendalsposten?
– Jeg tror de ville følt det som en mer ryddig prosess. Det er jo vanlig folkeskikk å snakke med hverandre.

Ingen plan

– Berthelsen påpeker at Ap, med rent flertall, delte på posisjonene, og sier han ikke forstår hvorfor dere ikke gjør det samme?
– Det er vanskelig for meg å svare på det ettersom jeg ikke var i forhandlingsutvalget, sier Lislien og legger til:
– Vi skal oppføre oss realt. Det skjedde ikke nå, og det beklager vi sterkt.
– Berthelsen sier rett ut at samarbeidsklimaet mellom Sp og Ap skranter. Hva tenker du?
– Det avhenger av hva du legger i godt samarbeid. En konstruktiv dialog er ikke nødvendigvis politisk samarbeid. Men jo, jeg tror det påvirker forholdet. Jeg skal gjøre det jeg kan for å rette det opp.
– Hvordan skal du gjøre det?
– Jeg har ingen plan på det nå, så vi må ta det etter hvert.
– Verden går videre

– Du tror fremdeles at partiene vil klare å stå sammen i viktige saker, slik du påpekte viktigheten av da du torsdag ledet ditt første kommunestyremøte?
– Ja, det har jeg tro på. Ellers hadde jeg ikke sagt det.
– Hva taler egentlig for at dere skal få til det nå?
– Verden går videre selv om vi har gjort en tabbe. Det som er gjort er ikke uopprettelig. Jeg håper vi klarer å rette fokus mot sakene.
– Du har sier du har beklaget. Vil du foreta deg noe mer i denne anledning?
– Jeg hadde en samtale med Steinar etter kommunestyremøtet. Jeg vet ikke om det har noen hensikt å bruke mer tid på noe som ligger bak oss. Vi får ikke gjort så mye med det som har skjedd, annet enn å forsikre oss om at noe lignende ikke skjer igjen.
– Er det enighet i posisjonen, altså Sp, Høyre og KrF, om at prosessen er beklagelig?
– Jeg kan ikke svare for andre partigrupper enn min egen, men der er det bred enighet.
– Tiltak for øke bosettingen er noe du har fremhevet som viktig i tiden som kommer, og du mener kommunestyret må stå samlet for å lykkes. Vil denne saken svekke arbeidet med dette arbeidet?
– Det er vanskelig å si. Jeg håper ikke det. Jeg håper vi greier å heve oss over det.
– For Sp er innstilt på å samarbeide med alle?
– Ja.

Artikkeltags