Gå til sidens hovedinnhold

Minus tre millioner for Rollaghallen

Artikkelen er over 7 år gammel

Rollaghallen ble noen millioner dyrere enn planlagt, men ifølge politikerne er det ingen skandale.

Kveldens ekstraordinære kommunestyremøte i Rollag endte som ventet med at Rollaghallen - opprinnelig budsjettert til 15,5 millioner kroner - ble dyrere enn beregnet.

For lukkede dører kunne det kommunale foretaket «Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole og Rollag Ressurssenter KF» - som var ansvarlig for byggingen av Rollaghallen - informere politikerne om at prislappen til slutt endte på litt over 19 millioner kroner.

Der endte det fordi foretaket og entrepenøren BN Bygg etter lange forhandlinger har inngått en bindende forliksavtale om kostnadene.

For å dekke inn overforbruket på litt over 3,1 millioner kroner foreslo foretaket selv overfor politikerne en 50/50 fordeling mellom kommunen og foretaket, og at foretakets andel blir lånefinansiert. Dette gikk politikerne med på.

- Dette er et veldig bra prosjekt for bygda og idretten, og er allerede en stor suksess. Selv med dette tallet havner vi på 12.800 kroner per kvadratmeter, og andre haller kan fort komme opp i 20.000 per kvadrat. Du må huske på at dette var et pilotprosjekt. Dette er ingen skandale, sier kommunestyrerepresentant Øystein Morten fra Arbeiderpartiet til Laagendalsposten.

I tillegg til å vedta de utvidete rammene, bestemte også politikerne at saken skulle sendes over til kontrollutvalget i kommunen for revisjon.

Kommentarer til denne saken