Toalettpapir-dugnaden ble et mareritt for Benedikte (20). Nå advarer hun andre

TRAKK NED: Benedikte Kristiansen Augdahl forteller at toalettpapir-dugnaden har vært utfordrende.

TRAKK NED: Benedikte Kristiansen Augdahl forteller at toalettpapir-dugnaden har vært utfordrende. Foto:

For å få råd til russebuss til neste års russefeiring, bestilte Benedikte Kristiansen Augdahl (20) og femten venner toalettpapir for videresalg. Så skar alt seg.

DEL

Landet rundt:(Fredriksstad Blad) – Vi var seksten venner som planla å ha russebuss sammen til neste år. For å tjene penger til bussen bestilte vi toalettpapir hos en dugnadsleverandør, sier Benedikte.

Åtte paller

Vennegjengens toalettpapir-bestilling talte 253 sekker. De ble levert hjemme hos Benedikte, i form av åtte paller.

– Toalettpapiret fikk så vidt plass i hagen, forteller Benedikte. Hun forteller at partiet kostet 63.000 kroner, men når partiet var solgt ville de sitte igjen med 40.000 i russekassa.

Problemene meldte seg da det begynte å demre for vennegjengen hvor mye arbeid som måtte til for å omsette papiret til penger.

Trakk seg

– Først trakk noen seg fordi de ikke hadde tid til å selge likevel. Det innebar at det ble mer toalettpapir å selge for oss som var igjen. Da trakk enda flere seg, og til slutt var det bare jeg og to venninner igjen, sukker hun.

253 sekker toalettpapir fordelt på tre selgere innebar at Benedikte og venninnene måtte selge 84 sekker hver - en langt tøffere oppgave enn 16 salg, som var den opprinnelige planen.

– Vi kontaktet leverandøren og fikk heldigvis lov til å levere tilbake 96 sekker.

Regninga

Regningen, som står i Benediktes navn, fikk hun utsatt til første september, og nå selger hun og venninnene toalettpapiret til kostpris for å komme seg ut av kattepinen.

– Jeg vil oppfordre alle til å tenke seg godt om før de går inn på en slik avtale, så de ikke ender opp i samme situasjon, sier ulykkesfuglen. Hun medgir at de tok seg vann over hodet, og forteller at det er slitsomt å ha regningen hengende over seg.

Russepress

Klok av skade, sier 20-åringen at hun angrer på at hun lot forestillingen om at en god russetid er en dyr russetid, ta overhånd.

- Det er ganske mye press og forventninger om at det må koste så mye å ha en fin russetid. Russebuss, stevner og fester blir fort dyrt. Egentlig er det jo ikke det som betyr noe. Det viktigste er jo samholdet og dem man deler russetiden med, avslutter Benedikte.

Artikkeltags