– Kjempeviktig at alle svarer!

Akkurat nå foregår to store brukerundersøkelser både i barnehage og SFO i Kongsberg kommune, som de nå håper at alle foreldre tar seg tid til å svare på.

Akkurat nå foregår to store brukerundersøkelser både i barnehage og SFO i Kongsberg kommune, som de nå håper at alle foreldre tar seg tid til å svare på. Foto:

Det foregår to store brukerundersøkelser både i barnehage og SFO disse dager. Nå håper oppvekstsjefen at foreldre tar seg tid til å svare.

DEL

Har du barn i barnehage eller SFO har du kanskje fått spørsmålet allerede: "Har du husket å svare på brukerundersøkelsen?"

I barnehagene i Kongsberg er det Alle Med-undersøkelsen kommunen vil at foreldrene skal svare på, mens i SFO er det brukerundersøkelsen.

Uavhengig av hvilken undersøkelse du skal svare på, håper oppvekstsjef Håvard Ulfsnes i Kongsberg kommune at alle foreldre svarer.

– Det er kjempeviktig at alle svarer slik at vi får tilbakemelding på hvordan tjenestene våre fungerer.

Barnehagene

Barnehagene gjennomfører for tiden Alle Med-undersøkelse, som et tillegg til den ordinære brukerundersøkelsen.

– Den viser et mer spesifikt ståsted av hvor barna og foreldrene er i forhold til utviklingsarbeidet i barnehagene. Det som er interessant med den er at vi får elevenes svar, foreldrenes svar og pedagogens svar på samme område. Har man en felles opplevelse eller er den veldig ulik, det er interessant å se, forteller Ulfsnes.

Alle Med-prosjektet er blant annet et samarbeid med Høyskolen i Innlandet.

– Jo flere som svarer, jo flere grunnlag har vi for videre arbeid.

SFO

Frem til 17. november bes SFO-foreldre svare på brukerundersøkelsen som blant annet består av trivsel, tilgjengelighet, respektfull behandling og personalets kompetanse.

– Vi ønsker å gi et best mulig tilbud, og dette er en av foreldrenes måte å kunne gi oss konkrete tilbakemeldinger på. Det trenger vi, sier oppvekstsjefen.

Resultatene fra undersøkelsen vil bli brukt i utviklingsarbeidet på den enkelte skole, og skal gi et bilde av hvordan barn og foreldre opplever kvaliteten som brukere av SFO.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken