Suksess for innovative elever

Alle de sju gruppene som gikk videre fra dagens mellomrunde.

Alle de sju gruppene som gikk videre fra dagens mellomrunde. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Hørt om Kulegummispray, Leggo eller Foodscan?

DEL

Tirsdag 17. november var over 70 elever samlet i Mjøndalen samfunnshus til mellomrunde i Innovation Camp, skriver Mari Viko, rådgiver for Ungt Entreprenørskap Buskerud i en pressemelding.

Innovation Camp er en idékonkurranse for 9. trinn, arrangert av Ungt Entreprenørskap Buskerud. Gruppene fra dagens mellomrunde var fra skoler i Røyken, Nedre Eiker, Øvre Eiker, Kongsberg og Rollag. Øvrige deler av fylket konkurrerer i mellomrunder mandag og onsdag denne uken.

Gjennom dagen fikk elevene speed-veiledning og verdifull tilbakemelding fra lokale næringslivsrepresentanter, samt trening i å bygge stand for å profilere sin idé.

Det ble kåret sju vinnergrupper fra denne mellomrunden, og juryen la vekt på ideenes innovasjonsgrad og gjennomførbarhet, i tillegg til elevenes presentasjoner og salgsevne.

På denne mellomrunden deltok det sju grupper fra Kongsbergregionen. Av disse gikk tre grupper videre til finalen. De tre gruppene var:

  • Gruppa Gummikulene EB fra Flesberg skole med sin idé «Kulegummispray» – en spray som kan sprayes på fotballstrømper, sko og andre fotballklær som brukes på kunstgressbaner, som hindrer gummikulene i gresset i å feste seg i klærne.
  • Leggo fra Veggli skole, et innlegg til leggbeskyttere som tiltrekker seg svette og fukt.
  • FOODSCAN fra Tislegård ungdomsskole – en elektrisk kjøleskapsmagnet som holder orden på innholdet i kjøleskapet ved å scanne varenes strekkode.

Gruppene fra de tre mellomrundene møtes til finale i Innovation Camp 4. februar. Finalen er lagt i Papirbredden i Drammen (HBV), og her skal gruppene presentere sine produkter på stand og presentere for en jury.

Artikkeltags