Tenåring siktet etter trussel om skoleskyting

Politiet har siktet en 17-åring fra Buskerud etter at det er fremsatt en trussel om skoleskyting.

DEL

Truslene ble fremsatt på nett, og Kripos har identifisert en tenåring, som skal ha truet med skoleskyting på den skolen han selv var elev på.

Det opplyser Geir Oustorp, som er leder for politiets forebyggende enhet, til Lp.

– Truslene han kom med kan ikke kobles til de tidligere omtalte truslene, og har ingenting med de truslene vi startet denne uka med, sier Oustorp.

Han sier at det fort kan bli en smitteeffekt når noen først begynner med slike trusler mot skoler. Det dreier seg altså om flere saker, der man fortsetter å lete etter de som står bak de andre truslene. Gutten som nå er siktet, sendte blant annet ikke trusselen inn via Facebook.

– Denne tenåringen ble fanget opp av Kripos og vi har vært og pratet med karen. Han har erkjent at det var en dårlig spøk, sier Oustorp.

Han vil ikke ut med hvilken konkret skole denne gutten var elev ved, annet enn at det dreier seg om en skole i det gamle Buskerud fylke.

Det ble tidligere denne uken fremsatt trusler mot mange av de videregående skolene i Buskerud, deriblant Kongsberg videregående skole, samt Danvik folkehøgskole.

Oustorp sier at politiet vil fortsette med bevæpnet patruljering ved skolene ut dagen, og at man vil foreta en ny vurdering av dette etter skoleslutt fredag ettermiddag.

Artikkeltags