De fleste har fått skoleplass – husk å svare

INNTAK: Kongsberg videregående skole - her representert ved Tinius Olsen-bygget - skal fylles opp av mange nye yrkesfag-elever om noen uker.

INNTAK: Kongsberg videregående skole - her representert ved Tinius Olsen-bygget - skal fylles opp av mange nye yrkesfag-elever om noen uker. Foto:

Førsteinntaket til videregående skole er gjennomført. Flertallet med rett til plass i videregående skole har fått tilbud, opplyser Buskerud fylkeskommune.

DEL

Hovedinntaket var ferdig 5. juli – og elevene har fått melding om de har kommet inn eller om de står på venteliste.

Til dem som har kommet inn: Husk å svare ja, dersom du godtar tilbudet. Fristen er fredag 12. juli.

Søkere med rett til skoleplass, men som ikke har fått tilbud ennå, bør ikke fortvile – de vil får tilbud i 2. inntaket – eller ved skolestart.

Flere detaljer på Buskerud fylkeskommunes sider.

Logg inn på nettsiden

Buskerud fylkeskommune opplyser at alle søkere til videregående opplæring mottok en sms torsdag 5. juli, med tilbud om skoleplass og/eller tilbud om plass på venteliste.

Søkerne må logge seg inn på vigo.no og sjekke tilbudet de har fått.

Her har søkerne hatt mulighet til å legge inn forhåndssvar. Søkere som ikke har lagt inn forhåndssvar, må huske å takke ja til skoletilbudet og eventuell venteplass.

Søkere som ikke ønsker tildelt plass må logge seg inn og takke nei til tilbudet, opplyser inntakskontoret.

GRAFIKK: Buskerud fylkeskommune

GRAFIKK: Buskerud fylkeskommune

Viktig

Søkere som glemmer å svare ja på tilbudet om skoleplass, mister skoleplassen sin, og vil stå uten et skoletilbud til høsten.

For å svare på tilbudet på vigo.no trenger søkerne MinID. Dette er samme ID-system som ble brukt i søkeprosessen.

Har du ikke fått plass, står du fortsatt på venting. Det er alltid endringer før andreinntaket. Dette finner sted 6. august. Det er også et tredje-inntak. Det skjer ved skolestart som er 19. august.

Les også: Sjekk hvem som skal bygge nye Flåtaløkka!

Artikkeltags